Archive for July, 2005

Вкъщи отново :)

Posted on July 26, 2005, under За мен.

Прибрах се след седмица на море рџ™‚ . Принципно не съм многословен,затова и ще напиша малко по въпроса – апартаментът,който наехме беше прекрасен – телевизор,кабелна,печка,ютия .. изобщо всичко,за да си прекараш добре почивката,дори и времето да е лошо,но ние определено случихме на добро.Заведенията също бяха добри и , с някои изключения, евтини рџ™‚ . Ходихме и на кино 2-3 пъти,но то си беше на цена като в Пловдив,само че качеството беше на светлинни години назад,а пък по време на прожекцията на “Мис таен агент 2” ни заваля дъжд,а кинто е лятно.За щастие бързо се добрахме до квартирата,още преди пороят да започне.
Пропуснах едно ходене на плаж заради циркът наречен “гласуване на правителство”, а на вторият ден бях силно отвратен от ВМРО,защото един от нашите редици глусава за тайно гласуване.
Като се абстрахираме от такива подробности, почивката беше добра,но,за съжаление,свърши рџ™Ѓ

Чеверме

Posted on July 18, 2005, under За мен.

Вчера бях на чеверме с ВМРО по случай изборите ( не искам да използвам думата победа,защото за мен това си беше поражение). Станах в 6 сутринта,за да търся винетка,понеже глобата за липсата й е доста солидна – от 50 до 150 лева. Намерих и в 8 часа бях в организацията. За щастие малко по-късно дойдоха и другите, та не чаках сам до 8:30. Към 9:20 потеглихме най-после,защото изчаквахме хората от окръга, които в крайна сметка решиха че няма да идват ( става въпрос за селата явно, защото хората от Асеновград и Калофер дойдоха, може и други да е имало,но тези ги видях със сигурност … ) .
Пристигнахме в крайна сметка и си намерихме място за сядане,но жегата беше убийствена (затова и съм изгорял в ръцете), чувстваше се и липсата на вода, а тази, която носех в колата, се бе превърнала в някаква утаечна смес. Не искам да си представям каква жега е била около огъня,след като на мен ми бе горещо и без него. Та след като агнетата се изпекога седнахме на масата. Е, аз не ядох, просто защото не ми харесва агнешкото месо.Но това в случая не е важно. Важното е,че от София дойде да ни уважи нашият депутат Бойко Ватев.
След като се нахранихме се започна с хората и песните – показахме че сме българи,а не чуждопоклонници-чалгари.Някъде към 17 часа реших,че е време да си тръгвам,защото адски много ми се спеше,та събрах си групичката и потеглихме.Прибрах се в Пловдив преди 18 часа,но за сметка на това съм заспал някъде м/у 20 и 21 часа. Продължавам да се удивлявам на дневния си режим,който се променя динамично при това доста често рџ™‚

Posted on July 16, 2005, under За мен.

Е 3 по математика не видях, но пък времето прекарано на изпита въобще не бе изгубено – написах есе от 5 страници голям формат,в което “възхвалявам” математиците. Да им е честито рџ™‚
Иначе какво ново около мен ? Все същото – излежаване по цял ден . Другата сряда сутрин май ще заминавам за море с нашите,а иначе с едни приятели решихме да учим за ЛПИ. Аз си взех задължителнтие изпити, та и за ЛПИ ппчнах да уча рџ™‚ …
Нещо друго – отпразнувахме рождения ден на колегата Христо (олюва), като за подаръх му взехме охлювче и чук (все пак другият му ник е Hammer ) , което не знам защо ми напомни за песента “Ако имах чук”
Еми май тва е обзора в половин страница на изминалата десетилетка рџ™‚ А да, забравих да спомена че доста карти изиграх през отминалите дни .

Все добри новини

Posted on July 6, 2005, under За мен.

Днес станах в 16 часа и сънен прочетох новината,че на Европейският парламент най-после му е дошъл акъла в главата – 648 гласуваха против патентите,14 ги подкрепиха,а 18 се въздържаха.Според мен това не е победа за нас,това е пълен разгром за тях рџ™‚
Другата новина е че след доста усилия изкарах 6 при Донева по информатика. На изпита въпросите бяха доста криви и задачата беше единственото нещо,за което бях сигурен че ми е 100 % верно,а тя ме накара да решевам задача рџ™‚ . Е реших я и ми писа 6 . Дано в петък да имам повод да се радвам пак,а именно 3 по математика рџ™‚

Tux

ВМРО в Парламента

Posted on July 3, 2005, under За мен.

От доста време не съм писал и нямам никакво оправдание за това рџ™‚ .
На изборите взехме само 5 процента, което според мен си е чист провал,но важното е че вкарахме депутат от Пловдив. Ще гледам при първа възможност да разговарям с него за софтуерните патенти и за въвеждането на програми с отворен код в нашата държавна администрация, защото както бе казал някой – парите вложени в свободен софтуер остават в държавата, докато тези похарчени за собственически такв отиват в джобовете на чудженци.
Само че не е ясно дали ще съм член на ВМРО още дълго време, защото ако влезнат в коалиция с БСП, първото нещо което мога и трябва да направя е да си хвърля партийната книжка, защото само така мога да понеса отговорност пред хората,които съм агитирал за нас.