Archive for February, 2007

Словашко лицемерие

Posted on February 27, 2007, under За мен.

Сигурно си спомняте скоро гафа на словашкия премиер, който нарече нашите медицински сестри “злодеи”. Помните и извинението, съшито с бели конци – думата била двузначна. После се установи, че това не е така, а тя си значи само това. Медийна интерпретация също отпада, защото с ушите си чух частта от речта и думата “pachatel”.
Бесен, изпратих е-писмо до правителството на Словакия. Този път, за разлика от повечето други, реших да използвам и опцията “обратна разписка”. Радвам се, че го направих, защото сега знам че не им пука на словашкото правителство за нашите сестри. Ето и текста на писмото :

От: “Anna Kovacova”
До: undisclosed-recipients: ;
Дата: Вчера 12:50:22

Your message

  To:      urad@government.gov.sk
  Cc:      
  Subject: Bulgarian medics in Libya
  Sent:    Fri, 23 Feb 2007 23:14:20 +0100

was deleted without being read on Mon, 26 Feb 2007 13:50:22 +0100.

Писмото говори само за себе си – дори не са го отворили, а направо са го изтрили – това е достатъчно за мен. Ще им пиша още едно, в което ще им кажа колко се радвам, че не съм техен гражданин, но едва ли ще ми обърнат внимание и този път рџ™Ѓ

На диета

Posted on February 25, 2007, under За мен.

Изследванията на 14-ти февруари не се оказаха толкова добри (никак даже) – нивото на въглехидрати в кръвта ми е на границата и трябваше да взема мерки да огранича сладкото, кофеина, соленото… изобщо всичко, което ядях преди. И сега съм на доста сериозна диета, но кофеинът ми липсва най-много, защото от близо 10 дни съм като парцал – винаги ми се спи, без значение от времето и мястото. Само витамин Ц ми действа ободряващо за кратко, но, благодарение на колата, която пиех по 2 литра на ден, калцият на зъбите ми е свален и витамин Ц-то кара цялата ми захапка да ме боли…
Иначе в унито всичко е нормално, както и в личен план. Всичко си върви монотонно, разнообразено от нещо по-така като излизане с Гери или ДнД с колегите, но за второто рядко намираме време, защото 5 човека трудно се организират да са свободни в един и същи час.
И така, след няколко дни ще е и рожденият ми ден, който дори не знам дали ще празнувам , защото както винаги ме обзема депресия няколко дни преди него и желанието ми за празнуване се изпарява. Може би ще измисля нещо, а може и да не го празнувам, нищо не знам все още…

Натоварено

Posted on February 13, 2007, under За мен.

През изминалата седмица се случиха доста неща – в сряда ходих на тренажор за психо. Изкарах няколко часа там и съм що-годе доволен от резултата. В четвъртък ходих пак и вече правих 0-2 грешки, което е допустимо в случая (никой не ти казва колко грешки можеш да имаш).
В петък не намерих човек, който да дойде с мен до София, а и след новината за блокираните пътища реших, че ще е по-добре да си остана в Пловдив.
Гери пък замина за Смолян и аз поиграх няколко часа ДнД с колегите, като трябваше да излезем вечерта, само че пак имах проблеми с високо кръвно и не отидох.
Събота и неделя скучах – стоях си на ПЦ-то и не правих нищо интересно.
В понеделник отидох на упражненията и бях приятно изненадан от контролната си по числени методи – имам 17 точки от 20, при положение, че съм решил 1 от 2 задачи и съм писал малко по втората, но отговорът беше грешен.
Вечерта бях на кафе с Гери, но и на двама ни беше лошо и се прибрахме доста рано.
Днес ходих на лекар и получих направление за изследвания, които според мен са престараване. Лошото е, че утре ще ми се загуби времето, защото трябва да ходя три пъти до кръвопийците в лабораторията да им давам кръв, при това първият път ще е преди 8.
Ами това е от мен. Пожелавам ви весело посрещане на празника утре (вие си решете кой).

Първи февруари

Posted on February 1, 2007, under За мен.

Пак е петък и май само тогава намирам малко време да пиша, но пък постовете ми стават дълги и нечетими. Както и да е, пак започвам да нареждам…
В началото на седмицата забелязах пукнатина до лявата панта на лаптопа си, писах на фирмата, но явно отнема доста време да отговориш на едно просто писмо. Фирмата е 2 Плюс и скоро вероятно ще им се обадят от Комисията за защита на потребителите, зависи колко ще ме изнервят. Но ще си държа на гаранцията…
Иначе не успяха да ми оправят клавиатурата последния път като бях там, а един колега я оправи за няколко мин. (имах проблем с едно копче).
Другите неща, които ме дразнят напоследък, са безхаберието на общинската управа на Пловдив – в 4-5 града ще има протестно шествие на 9-ти февруари, но моят роден град не е сред тези. Май ще се ходи в София, та ако някой друг е навит, да се обади, да ходим заедно, защото съм бил точно 3 пъти в София и все още трудно се ориентирам извън големите булеварди.
Все пак се надявам да му дойде акъла на кмета, ама бидейки в някаква организация за приятелство с Либия, по-скоро ще действа неадекватно като български политик.
А нашите политици са известни (поне тук) с неориентираността си – ДДС у нас е 20%. В Англия е 17,5 %. Ние ли сме по-богати ли, що ли.
Друг случай – акцизът на домашната ракия, който в този си вид е доста силен удар по българските селяни, които чрез нея си доставят удоволствие. Та до някакви литри налогът е 2,20 лв. на литър, а след това (май след 30 литра годишно) се плаща по 4.40. В Гърция се плащало 0.59 цента на литър и това е твърда цена. Т.е един лев по-евтино е при тях за литър, а заплатите им са доста по-високи. Естествено моят президент ( нали уж бил на всички българи => трябва да е и мой, макар да не съм гласувал за него) мълчи като риба, не се сеща да смъмри правителството си за този налог.
И все пак съм оптимист че ще им дойде акъла на тези народни избраници, които са се самозабравили. Все пак избори идват след няколко месеца. Дано Седефчов, на съвета по национална сигурност, приеме идеята и нашите медици станат европейски депутати. Тогава да видим какво ще прави джагалската държава Либия.