Archive for March, 2007

Имам 3

Posted on March 31, 2007, under За мен.

Преди 30 мин. свърши сесията ми. Тогава получих резултатите си по електронната поща. Имам 3, което е доста ценно – това беше последната ми математика в четиригодишния курс и вече би трябвало да няма сигурно невзет изпит, какъвто по подразбиране са математиките за мен.
Е да, имам 2 висящи изпита, но това прави този още по-ценен, защото сега мога да се замисля и за бъдеща работа.
Що се отнася до представянето ми по останалата част от сесията – няма как да съм недовелен – 6 на курсовия, 6 по софтуерни технологии и предполагаемо 6 по безжични мрежи (още няма резултати). Но най-ценното този триместър е тройката по математика. “3 е 6” , както казваше един приятел рџ™‚

Пак математика

Posted on March 29, 2007, under За мен.

Дам, днес ме скъсаха пак по математика (уж последната, която някога ще имам). Задачите, които се паднаха бяха доста по-гадни от тези в ръководството – там са решени с по един ред. Нямаха и нищо общо с контролните – там само избираш метода и въвеждаш входните данни.
Нищо чудно, че в историята на катедрата има само един човек, който е взел пълните точки от изпита. А те са достатъчни само за 3, ако не си ходил на упражнения и лекции.
Както и да е, за пореден път се чувствам пре*… прецакан от математиката. Снощи пратих ЦВ на една фирма с надеждата да започна работа, добре че отговорът винаги се бави с около 2 седмици, за да знам тогава ще мога ли да работя или не, защото 3 изпита са си множко. При това всичките са математики.
Напоследък се случиха доста неща, но нещо не ми се пише сега за тях. Надявам се утре все пак да си взема изпита на извънредното явяване, че с три изпита бъдещето ми никак не е розово.
Иначе в политически план се почувствах предаден за пореден път. Причината е, че хората, за чието пребиваване в Народното събрание съм работил, гласуваха против волята на избраниците си промените в Закона за избор на депутати за Европейския парламент. Все пак се надявам нашите медицински сестри да бъдат издигнати като кандидатури. Нищо няма да спечелим, почти сигурно е, но губим ли нещо? От 18 депутата 6 може да са сестрите и д-р Здравко Георгиев (да, те няма да изпълняват задълженията си по очевидни причини, но какво са 6 човека в парламент с над 600 места).
Може пак да гласувам глупаво (според някои хора), но поне гласувам по съвест и спрямо принципите си.

В добро настроение

Posted on March 6, 2007, under За мен.

Днес бях в що-годе добро настроение, въпреки че снощи се прибрах от ДнД с колегите към 3-4, а станах в 10, за да отида да представя курсовия си проект, който писах от петъка до понеделник.
Представянето мина с малко проблеми – искаха ми заявки, които нямаше в “устната спецификация” и аз нямах, но пък убедих асистента в правотата си, като дори изказах несъгласие с една част от наложения ми дизайн.
В крайна сметка имам 6 и се надявам така да ми тръгне цялата сесия, която започва след по-малко от 2 седмици, но вече съм над оценките и ми е все едно колко ще имам по който и да е предмет – 3 е равно на 6 по математика, а за информатиката – там има хора, които 2 реда не могат да напишат на език, определен от тях, но зубкат 10 дни теория и изкарват 6 – субективизъм колкото искаш…
Другата добра новина днес бе, че успях да подкарам JDeveloper, за който бях чел минимални изисквания 1 гб. рам, а аз имам точно 1/2 . Но бях чул, че върви 30% по-бързо под линукс и явно заради това при мен си върви супер, а изглежда доста добър на пръв поглед. Ще видя третия триместър колко точно, защото тогава ще уча как се работи с Spring framework.
Днес също се видях и с Гери, но на прибиране й стана нещо лошо рџ™Ѓ и се прибрах вкъщи малко по-рано. Дано да не е нищо сериозно.