Archive for May, 2007

Обществен живот

Posted on May 31, 2007, under За мен.

Вчера излязох с колегите на кръчма, защото последните пъти все ме мързеше, а не е хубаво да отказваш без причина, пък била и тя мързел :).
Отидохме в “Пожарната” – заведение, което посещавах доста на времето, но май скоро няма да отида там. Сервитьорката бе сърдита на живота явно, уискито ми беше гадно, катофите на колегите дойдоха час след поръчката, като на съседната маса ги поискаха след нас, а ги получиха поне 30 мин. по-рано, което ми напомня за “Чудните”, когато чакахме час картофи, не ги получихме, дойдоха група от “Зелени Балкани”. Получиха ги веднага. Изнервихме се и си тръгнахме. Изпуснаха поне 10 лева.
Както и да е, отплеснах се… Та мисълта ми беше за вчера. След пожарната отидохме на дискотека в “Ликьора”, където преживяването не ми хареса. Май вече съм стар :(, но просто не ми хареса. Музиката беше в стил “California love”, “Changes” и ест. “Missing you”.
Имаше и 3 свестни песни де, но все пак не е за мен. И явно причината е, че съм стар, или пък, че не харесвам негри, които ми се карат, а аз нищо не съм направил. На всичкото отгоре, когато не се карат, прилагат друг метод за наказание – ужасно висок звук, подобен на цирикане, който се води пеене във високите регистри.
В общи линии тръгнах си в 2 часа от “Ликьора” и не мисля че в близките месеци ще го посетя отново.
Днес бях на сбирка на класа по случай пенсионирането на класната. Заведението бе сменено в последния момент, но не ми пречеше, все пак бях с кола. Музиката бе чалга, но и това не ме вълнуваше много, защото виждах хора, които не съм виждал от 3 години и 12 дни. Имаше какво да си кажем. Жалко само, че 2 съученички са заминали за САЩ, при това едната е там нелегално, защото са й свършили парите и не е могла да се прибере. А в България нищо не й липсваше…
Научих още, че 1 колежка има хлапе, а друга ще има след 5 месеца. Днес за малко да науча и рецептата за близнаци-момчета, която от толкова време се опитвам да намеря, ама все нямам късмет. Не ме огря и днес :(.
Към 22-23 часа се прибрахме, като си обещахме да се виждаме и обаждаме, но защо ли ми се струва, че това е поредното неизпълнено обещание…

ПЕС-ове, ДПС и други гадини

Posted on May 21, 2007, under За мен.

Вчера бяха изборите за депутати за Европейския парламент. За съжаление избирателната активност бе доста ниска, което много трудно си го обяснявам. Дори да няма за кого да гласуваш, винаги има против коя етническа и неконституционна партия да го направиш.
Аз исках да гласувам за СДС, защото съм привърженик на Петър Стоянов, но не го направих. Ако го бях сторил, гласът ми щеше да се преразпредели. Добре че видях в интернет резултати към момента прикрити като книги, филми, песни, семена. Все пак е голяма глупост този закон да не се изнасят резултати в предизборния ден. Какъв по-голям стимул да гласуваш, като виждаш че партията ти е назад?
Радвам се, че гласувах за ГЕРБ, защото моят глас, както и тези на няколкото познати, които успях да накарам да гласуват, може да са оказали решителна роля в тези избори. Все пак бяха гласували само 13% от Пловдив тогава…
Яд ме е за всеки, който не отиде да пусне бюлетина. Какво като не познаваш хората там? И аз не ги пренаредих, защото имената не ми говорят нищо, а и не бях виждал бюлетината преди това.
И все пак, около 50% от познатите ми не са гласували. И нямат основателна причина за това. Келешлък и мързел… Дори един колега от район с турци пак не е гласувал, щото не намерил секцията си… Други пък се оправдаха с липса на книжки, свидетелство за постоянен адрес и какво ли още не. От 9 стомни вода можеха да донесат, само и само да се оправдаят.
Дано все пак всеки негласувал се изплаши малко, а то наистина си е за страх. В нашата страна, благодарение на мързела на голяма част от хората, да ни управляват турци, при това дошли на власт по мирен път…

Първо работно интевю

Posted on May 15, 2007, under За мен.

Миналата седмица бях на интервю за работа като джавар. Днес бях на второ такова.
Самото интервю протече около час и бях разпитван от трима души. Французин (фирмата е френска) и някаква жена ме питаха за условията ми, разказаха ми за фирмата и май само това.
После дойде българин, който ме попрепита разни въпроси за джава в стил каква е разликата между абстрактен клас и интерфейс. После малко SQL и накрая въпроси от общ характер като каква е разликата между Tomcat и Apache.
От вътрешен източник разбрах че са ме харесали и скоро ще ми се обадят, за да ми предложат 6 месеца обучение в София, но май ще го откажа. Все пак животът ми е в Пловдив, а и кандидатствах за пловдивско работно място. За 6 месеца няма да зарежа всичко, за да мизерствам в голямото село.
Има още един минус тази работа – бъдещият ми шеф. Видях една автобиография с името Радостин Раднев – човек, с който се скарахме още по времето, когато превеждах КДЕ. Все още мисля че тогава бях прав…
Все пак ще видим, като се обадят скоро, ще видим какво ще предложат и тогава ще им кажа “не” или “да”, но засега първото ми се вижда по-вероятно.

“Евровизия” 2007

Posted on May 13, 2007, under За мен.

Току-що свърши конкурсът. Класирахме се пети, което си е постижение, защото догодина не отиваме на полуфинал, а направо на финал, но заслужавахме повече. Определено заслужавахме повече.
Кой гласува за нас – Гърция. Това е нещо, което не очаквах – да ни дадат цели 12 точки (единствените, които ни дадоха пълен брой). Останалите съседни държави ни прецакаха, но от макетата болеше най-много – дадоха ни 8 точки, а за сърбите 12… Браво, братя македонци, така се прави. Като сте сърби, що не си искате сръбски “пасоши”, ами се редите за български такива?
Определено съм с горчиви чувства от конкурса, защото една ужасна песен като сръбската спечели, а украинската е на второ място(или трето), афектиран съм и не помня. А украинците имаха по-мелодична песен и по-ефективно представяне от това на сърбите, като на момент се чудех дали вокалистката е мъж, жена или лесбийка.
Както и да е, спечелихме пето място. Не е това, което заслужавахме, ама е по-добре от нищо. Жалко за вложените усилия, жалко за излъганите надежи, жалко за напразните обещания на сърбите, турците, словенците…
Това е само конкурс, при това нагласен (дори и да няма нищо “под масата”, пак се гласува зонално, за справка – Кипър с 12 точки за Гърция), но пак боли да те предадат…