Archive for July, 2007

Кампанията завърши успешно :)

Posted on July 24, 2007, under За мен.

Свалих картинката с надпис “Не сте сами”. Кампанията приключи благополучно и медиците ни се прибраха. С радост махам изображението и искрено се надявам никога повече да не ми потрябва.

Завръщането

Posted on July 24, 2007, under За мен.

Днес, ставайки за работа, прочетох най-добрата новина от много време насам.
В началото не повярвах – тия истории как се връщат медиците ни, съм ги чувал.
Все пак прещраках каналите и видях надписа по телевизия “Европа”, а после по “Канал 1” говорителят на Министерство на външните работи потвърди, че самолетът е излетял с медиците ни на борда. Почувствах се вече изключително щастлив, но все пак трябваше да почакам, за да видя по интернет как кацат нашите. Тогава вече се успокоих.
Чудех се само защо не ги помилваха още като кацнат, а то било с цел да се препишат заслуги и да се привлече внимание. Нищо, важното е че сестрите ни и двамата доктори са в родината ни. При това СВОБОДНИ.

Обраха ни!

Posted on July 17, 2007, under За мен.

Преди малко прочетох за решението на либийския висш съдебен съвет. БЕСЕН съм!!!
За половин милион успяхме да купим само толкова ли? Смекчаване на смъртните присъди с доживотни?!
И какво, няма да можем да си приберем българите още много време. Правят ни на идиоти, а ние си плащаме !!!
Явно е голямо удоволствие да получиш един милион долара. Да им го изяде инфлацията дано! Майка им мръсна,циганска, кръвопийска…
Дано утре поне нещата да се развият малко по-добре – онези педерастчета да се сетят да пратят нашите със самолет, въпреки че не сме написали още молба за екстрадиция.
Бесен съм и на нашите политици, които днес четох как имали готова позиция за всяка ситуация, а от поне половин час не са излезли да заявят националната ни позиция. Дори не казват кой ще даде този половин милиард долара. Дано да не сме ние, но имам подобни предположения.
И какво стана ? Чакахме осем години и пак си платихме откупа с “помощта” на Англия и САЩ. Франция и Швеция наистина помогнаха донякъде.Но май никой друг не направи нищо, или поне не си личи да са направили. Може ли цяла Европа да се разиграва от един първобитен циганин, който дължи живота си на България?!

Телефонни използвачи

Posted on July 1, 2007, under За мен.

Днес в 11 часа бях събуден от телефона. Погледнах номера, за да видя струва ли си да вдигам, но пишеше “unavailable”. Наложи се да вдигна и да се разсъня говорейки.
Човек (горе-долу мой набор) се представи като Иван. Първоначално се сетих за един Иван, с който бях на кафе вчера и ми предлага работа във фирмата му, но пък той ми има мобилния, няма логика да се обажда в неделя на домашния ми, при това в 11 сутринта.
В общи линии въведоха ме в далаверата – дошли негови приятели от Франция, които щели да платят в евро левовата цена на ваучерите – 5 лева == 5 евро. Предложено ми бе да си разделим печалбата, ако купя ваучери на стойност 100 лева и ги продиктувам по телефона, а не да ги занеса на място в офиса. За целта щяха да ми се обадят пак. Попитах защо да не му се обадя на мобилния, той каза че е с нова вивателска карта. Поисках да ме стрелне с новия номер, но предложението бе отхвърлено – чрез стационарния телефон щяло да бъде по-евтино.
Казах им че ще купя ваучерите и се върнах в леглото си, където след кратка чат сесия с Гери още повече се убедих, че това не е Иван. Най-малкото човекът говореше с варненски акцент, но може спокойно да е бил и сливенски или ямболски, все пак бях сънен. Но това определено не беше човекът, с който бях вчера.
Освен това “моят” Иван остави 1 лев бакшиш на сметка 3 лева, следователно не е скръндза, а и не ми прилича на човек, който иска да набута приятелите си. Още повече че е един от малкото senior джавари в Пловдив и заплатата си му е доста добра.
Та да знаете, пазете се от подобни глупости. Някой явно доста се е специализирал в Social Engineering, защото беше добър, явно има опит.
След уговорения половин час, че даже и по-рано се обадиха пак. Първоначално не вдигах, защото какво да им кажа, а не съм по псувните, но накрая два пъти вдигнах и затворих. Явно схванаха намека. Интересно дали утре няма да се обадят за нещо друго, че тогава може и да съм по-ядосан и да отида в полицията да се оплача от телефонен тормоз.