Archive for September, 2009

Какво ползваме вкъщи, за да се борим с рака на татко

Posted on September 7, 2009, under За мен.

Реших тук да напиша всичко, което ползваме, за да може татко да се бори с рака. Не знам до колко нещата действат, не знам дали и не вредят, но все пак е добре човек да знае възможностите.
Като за начало сок от моркови или червено цвекло. Пие се 3 пъти на ден по 1 чаша прясно изстискан сок, като не трябва да се оставя да престои повече от 3 минути. Що се отнася до количеството – 2.5 кг. моркови на ден. Не знам за цвеклото, но е важно да се напълнят чаши от 200-250 мл.
След цвеклото следва алое вера (aloe vera). Чел съм доста истории за хора, надвили рака само със сок/гел от алое. Тук дозировката е различна според различните видове или сайтове, но от 2 пъти на ден по 25 мл., тя варира до 3 пъти на ден по 40. Като се взима 30 минути преди ядене. Желателно е да се разтвори в сок или вода (за предпочитане минерална, не знам защо).
Следва “Саменто”-то, което е екстракт от котешки нокът (някаква тропическа билка във вид на лиана). Наскоро ми препоръчаха дозировка 3х2 капсули (по 120 мг. предполагам) , а преди това сме пили 3 пъти по 20 капки преди хранене (ако се не лъжа). Има и капсули по 600 мг, които би трябвало да са дневната доза според сайта на вносителя.
Предполагам на пазара има и други продукти от котешки нокът, но аз знам само за “Саменто”-то. Докторът на татко беше казал, че всички неща, които могат да се взимат са само пари на вятъра, като единственото, което не отрече бе “Саменто”. Въпреки съвета му, ние пробваме всичко, което можем.
Следващото е вино “Гъмза” с алое. Смесват се 2 части вино, 1 част алое. Държи се в хладилник 1 седмица, след това се пие по 1 супена лъжица.
За хората, ходещи на химиотерапия, кръвните показатели са много важни, защото, ако не са добри, то вливката се отлага.
За добри кръвни показатели вкъщи ползваме : ядки (най-вече тиквени семки и белен слънчоглед, орехи и др. по възможност сурови), варена царевица и риба за повдигане на левкоцитите. Черен дроб от риба треска е най-добър за кръвните показатели от всички риби (а може би и от ядките). Проблемът е, че трудно се намира, но в Пловдив го има в “Пикадили” до “Баумакс”. Представлява консерва и вкусът му е гаден.
Следват 2 малко по-различни рецепти:

Рецепта с пречистена газ/керосин :
Пие се ежедневно на гладно сутрин, като 1/2 – 1 час след това не се яде или пие
нищо. Започва се от 2 капки и се стига до 1 супена лъжица, като се увеличава
всеки ден. Пие се 14 дни, 14 дни се почива и после пак 14 дни, като се
продължава от 1 лъжица. Не се вдига дозата повече от 1 супена лъжица!
Някои пият газта върху бучка захар, други с кристална захар, ние – с лимонов
сок. Повръща се, но се продължава. Баща ми не е повърнал досега, така че явно
е индивидуално.

Бъзак (плодовете) – бере се края на август – септември. Тревист бъз. Слага се
в буркан – ред бъз, ред захар, най-отгоре захар. Стои на слънце 2 седмици.
След това се прибира в хладилника и се пие цяла година по 1 супена лъжица
сутрин на гладно. Някои го цедят през тензух, други не.

Кленов сироп със сода бикарбонат – сместват се заедно (не знам в каква пропорция) и се пият. Ракът обожава сладко и сваля защитата си, за да го хапне, но в този момент содата му разказва играта. Не знам действа ли, поради кофтия вкус сме го пили само 2-3 пъти.

Има и един метод на Хулда Кларк. Него не сме го пробвали все още, но тук е обяснен. Изобщо препоръчвам на всеки, който търси повече информация как да се пребори с рака да посети този адрес (клуб за борба с коварната болест).

Освен това има и един знахар в село Каменар (не съм ходил с нашите, но мисля е около Бургас). Който прояви желание за телефона му, нека ми пише писмо (tindor (кльобма) gmail.com). Като се замести (кльомба) с подобаващия знак. Може също така да оставите коментар тук. Ще отговоря на всеки, стига времето да ми позволява.
Търговци, рекламиращи продуктите си не са добре дошли тук. Не обичам цензурата, но още повече мразя печалбарите, които печелят от хорското нещастие.
За съжаление борбата с рака не е никак евтина. Следва списък с ориентировъчните цени на добавките, които споменах по-горе
“Саменто” – 25 лв (капсули 120 мг.) , 38 лв (капусли 600 мг.) , 42 лв течен екстракт.
Цените на алоето варират адски много от 30 лева за половин литър до 50 за цял, като има литър и за 40 и няколко лева.
Цената на консервата треска мисля е 2.40.
Кленовият сироп е от 15-ина лева в “Сани” до 60 в някакъв магазин за здравословни храни. Естествено разфасовките са различни, но и с този от 15 може да се кара доста време.
Виното гъмза е от 11 до 15 лева средно, като естествено може да се намери и за 100 предполагам.
Газта се взима с връзки. Не мисля че се продава. В по-горния линк на клуба за борба с рака има тема как да се пречисти газ за домашни потреби, но не е пробвано от нас.
Цената на ядките също е различна – 3-4 лева за кг. тиквени семки (белени, сурови) , 5 лева 1/2 килограм орехи без черупки.
Бъзак-а трябва да си го наберете сами. Той представлява храст с черни плодчета, като обикновено вирее около пътищата или реките. Препоръчвам ви да намерите снимка преди да тръгнете да го берете, защото имаше някакво растение с червени плодчета, което е отровно.

И това е, малко е разхвърляно, но поне е събрано на 1 място. Не знам много повече по темата, освен това, което съм написал тук, но който иска да пита нещо нека пише едно писъмце или да сложи коментар.

Успех на всички в борбата с рака!

Обновено на 26.02.20092010 (не съм бил на себе си, 11 дни след смъртта на татко и съм объркал годината):
За съжаление нито едно от тези неща не помогна при татко и той почина на 15-ти февруари. Дано вие имате по-голям успех!
Да добавя само още нещо – ако пратят болния за подсилване в отделение за палиативни грижи, то гответе се за най-лошото. Татко беше в такова и се оказа, че в Пловдив това е практика в онкологичния диспансер – казват ти, че ще те подсилят, а всъщност те пращат да изкараш последните си дни в болница, където евентуално да не изпитваш силна болка… Мисля си, че ние бихме избрали татко да е с нас вкъщи, ако знаехме защо отива в болница, но никой не счете за нужно да ни каже. Бяхме залъгани с това, че пътеката е такава, но това е само формалност. Оказа се, че не е …