Archive for May, 2010

Малко спорт

Posted on May 30, 2010, under За мен.

Вчера съвсем внезапно изникна идеята с колегите от унито да отидем да поиграем баскетбол. Дори я и осъществихме, като ни бяха нужни няколко часа преговори относно терена, топката и часа.
В крайна сметка се събрахме 6 човека в училище “Паисий Хилендарски” и поиграхме баскебол близо 2 часа.
Някои хора не бяхме играли от 10 години, а почти всички сме заседнали програмисти или администратори и естествено темпото не бе на най-високо ниво, но поиграхме добре.
След мача едва не заспах във ваната, приготвяйки се за вечерно излизане, но бях сравнилтено доволен.
Очаквайки мускулна треска, търсех аспирин вкъщи, но след като 3 минути не го намерих, реших че и парацетамол ще ми свърши работа.
Голяма грешка. Сутринта едвам станах. Усещам всеки мускул на тялото си, движа се на 1/3 от скоростта си и на всичкото отгоре едвам сядам в колата… Но си струваше. Още от сега организирам хората за следващата събота, пък се надявам до тогава да не съм се разпаднал.
Иначе след лекарската диагноза и препоръки, бях решил да се захвана с плуване. Поразпитах наляво-надясно, но се оказа, че карта за басейна на “Санкт Петербург” е 150 лева – далеч от парите, които бих дал за час-два плуване след работа няколко пъти седмично.
В “Тримонциум” чувам, че картата е 100 лева, ама пак ми се вижда малко множко, а дори и да не беше така – собственикът е турчин, което автоматично го изключва от списъка с местата, където бих си дал парите.
Знам, че в Пловдив има още поне 3-4 басейна, но не намерих информация за тях по сайтовете, а нямам време да ги обиколя, за да проуча условията. Та засега май ще си ходя на плуване нередовно – няколко пъти на басейн лятото и вероятно море, ако остане отпуска, че покрай “Сонисфиър” и концерта на “Скорпионс” в София, дните оредяват.

С шипове на 25

Posted on May 7, 2010, under За мен.

Този вторник най-после намерих време да отида на лекар, за да видя на какво се дължат неврологичните ми болки напоследък. В продължение на близо 20 дни, всеки ден имах ужасно главоболие, което отшумяваше с поредната таблетка “ацефеин”, само дето лекарството действаше след час, а през това време бях нетрудоспособен, като се има предвид, че на работата основно използвам главата си, а доста по-малко ръцете. Та след известен натиск от колеги и роднини, тръгнах си 15-ина минути по-рано от работа и отидох на невролог. Тя ми направи обстоен преглед (поне 30-ина минути) и заключи – шипове на врата.Аз все си мислех, че е невъзможно на толкова ранна възраст да ги имам, но явно не е така и обездвижването си казва своето и ще трябва да видя какво да направя по въпроса за мускулния тонус, както ме посъветва докторката, а през това време трябва да си взимам хапчетата, които си нямам идея как ще ми помогнат, но лошо няма, щом са дадени, ще се пият.

“От нашето по-хубаво няма” според “Чипи”

Posted on May 2, 2010, under За мен.

По принцип избирам българското. Дори да е с по-ниско качество или по-висока цена. Затова и често си купувам продуктите на “Чипи” пред тези на “Чио”.
Предполагам всички си спомняте поредицата реклами “От нашето по-хубаво няма”. Е, оказа се че “нашето” е чешко.
Днес, както си ядях новите “картофки”, които са си жив мазен чипс от онези, евтините, случайно погледът ми спря върху производителя – “Пери”, Чехия. Отдолу пишеше и кой е вносителят, но има ли значение, факт е, че “нашето” ми е чуждо.
Ако имах време и средства, бих завел иск срещу въпросната фирма, но, поради липсата им, просто ще спра да купувам продукти на “Чипи”, като ще гледам да уведомя максимален брой хора за това как чужд продукт ни се представя като роден.
Освен “Калиакра”, от днес и “Чипи” ще имат един клиент по-малко.