Archive for July, 2010

Юли 2010

Posted on July 25, 2010, under За мен.

Нещо напоследък нямам абсолютно никакво желание да пиша. В редките случаи, когато се ядосам за нещо и бих го блогнал, няколко минути по-късно вече ми е безразлично и продължавам напред.
В общи линии този месец, макар и незавършил още, се характеризира най-вече с това, че на 7-ми завърших магистратурата си по “Софтуерни технологии”, при това с успех 6.00. Въпреки това, все още не съм се зарадвал на успеха си. Получих си оценката от дипломната работа, почерпих и толкова. Не изпитах никакво чувство за удовлетвореност или да съм постигнал нещо, макар да би трябвало…
През този месец направих 3-4 излизания вечер (едното в петъка след дипломната работа), но само едно ми хареса наистина. Останалите бяха просто ей така, загуба на време, чудейки се какво правя в заведението, което преди съм обичал, слушайки някакъв шум, който преди съм обожавал…
На всичкото отгоре някак усещам, че се откъсвам и от компанията, в която се движа. Просто те си мислят и говорят за едни неща, а аз се вълнувам от коренно различни в момента и, макар да поддържам разговора, той въобще не ми е интересен.
Що се отнася до другото около мен, то почти липсва – играя баскетбол 1-2 пъти седмично за по 2 часа след работа, а веднъж дори играхме ДнД, но друго почти не правя – събота и неделя прекарвам вкъщи, опитвайки се да се отърся от умората, с която се боря 5 работни дни. А в понеделник цикълът започва отначало.
Чувствам, че затъпявам все повече с всеки изминал ден, защото отделям по час-два на вечер за четене и то за неща, които не са информатика. Точно в момента чета основите на икономиката и инвестициите, понеже смятам тази година да запиша магистратура “Финансов мениджмънт”. Чудех се много дали да е в УНСС или ПУ, но, макар да предпочитам първото, сметнах, че пътните ще ми легнат 2100 лева и май все пак ще е в Пловдивския университет. Колебая се дали да не запиша и “Право”, но мисля, че вече съм прекалено стар и с професия, за да започна тепърва да уча 5 години всеки ден от седмицата.
Във финансов аспект също не съм особено по-добре – смело съдействам за възстановяване на икономиката ни от кризата – поръчах смяна на дървената дограма вкъщи с PVC, a утре очаквам монтиране на още един климатик вкъщи и профилактика на първия.
И, за да не раздвижвам само пловдивската икономика, от 9-ти август ще съм на море в Приморско, за да може и там нещата да потръгнат :).
В общи линии от месеци харча над 150% от това, което печеля, но добре че имам резерви. А за този месец дори премията от работа не помогна да завърша на зелено, но има още 5 месеца до края на годината, все се надявам, че през един от тях ще изляза на нула, макар скоро да ми предстоят още сериозни разходи.
И това е обобщението на месеца. Надявам се през новата седмица да не се случи нищо запомнящо се и непланирано, че напоследък непланираните неща са все лоши.