Archive for February, 2013

Роджен ден, сдобряване, обзавеждане

Posted on February 27, 2013, under За мен.

Миналата събота станах в 8:30 сутринта, за да отидем да купим подарък за рождения ден, на който щях да присъствам по-късно вечерта.
След като избрахме подаръка, бяхме за малко във “Веда хаус”, където се почувствах отпочинал за пореден път. Когато и да отида, винаги си тръгвам, оставил стреса назад…
Та вечерта отидох на рождения ден, където бяха и част от колегите, с които съм скаран и се получи стандартната ситуация – не си говорим, освен по изключение и обръщаме повече внимание на другите хора.
Партито не беше някакво диво, а стандартното, на което съм свикнал с “интелектуалци” – обсъждахме политика, икономика, образование и дори психология. Особено доволен останах от разговора с едно момиче, което е завършило именно психология (нали сега съм на вълна “опознай себе си”).
В края на вечерта си хванахме 2 таксита и аз обясних на това момиче, че имаме общи познати, но във фейсбук това не е така, защото съм скаран с част от колегите. Колежката каза нещо от сорта “аз не искам да сме скарани”, а друг колега й отговори, но не чух, защото дойде таксито ми и отидох към следващата си цел – кръчма в “Тракия”. В крайна сметка нещата се провалиха и аз пообикалях малко в тъмното, размишлявайки над живота и всичко останало. След това си хванах такси и се прибрах. След като свалих лещите си, първото нещо, което направих, беше да пиша на повечето колеги, с които съм скаран и да ги попитам дали искат да забравим нещата.
Това беше огромна крачка за мен, защото надвих егото си. Трябваха ми само близо 2 години и половина, но пък това е първата ми година, в която мисля положително и се опитвам да следвам някакви непознати за мен принципи в стил “прости и забрави”.
За мое щастие всички колеги казаха, че са навити и, надявам се, всичко е уредено. Миналото е назад, а тепърва предстои да разберем какво ни чака в бъдещето.

В неделя отидохме да купим паркет за апартамента. Малко трудно го транспортирахме, защото трябваше да събера 32 квадрата в колата с още двама души, но успяхме, а после тези 90 килограма за пренасяне ни дойдоха малко в повече, но вечерта тепърва щеше става “весела”.
След паркета отидохме да гледам дивани. В последния магазин за деня харесах един сив. Вярно, не беше кожен, но беше моят диван и след малко суетене (искахме да поръчаме ляв, вместо десен) взехме този от магазина, за да го докарат на същия ден.
За щастие вуйчо беше свободен и заедно с него, вуйна и 2 момчета от магазина пренесохме дивана на 3 курса… Хич не беше лесно, но успяхме рџ™‚
Вуйчо ми даде и съвети как да си сложа паркета и как се работи с пробивен трион. Е, още съм нов, ама се надявам да му свикна.
В понеделник е дошла поръчаната спалня и носенето пак е било “забавно”. Аз видях кашоните в апартамента и мога да си представя как се мъкнат 17 кашона + рамка и матрак…
Утре ще ми сглобят спалнята и се надявам всичко да е точно и да няма ядове с размерите, че тя и трикрилният гардероб ще бъдат на разстояние 40 см един от друг.

Иначе днес се правех на майстор, монтирайки паркета. Адски изнервяща работа ми се струва. За 2 часа и половина, с помощта на майка ми, наредихме 3 реда, което е може би 4-5 квадрата общо. Тъкмо напасна плоскостите и съседната се раздалечи… А на клипчето изглежда толкова лесно, но явно е за спокойни хора, а не за нерваци като мен.
Има и друга положителна страна – нарязах 4-5 плоскости със зегето и ставам все по-добър (в началото правата ми линия беше дъгообразна рџ™‚ ).
Може би плановете ми да се изнеса до РД-то няма да се осъществят на 100%, но мисля, че съм близо.

Разходка по мебелните магазини

Posted on February 18, 2013, under За мен.

Тази събота обиколих всички по-големи мебелни магазини, за които се сетих, за да избера спалня за новия си апартамент. Кой ме познава, знае колко ужасен клиент съм – знам какво искам и трудно правя компромиси със заместители. Та бая продавачки имаха досег с мен, а една дори ми подари каталог, дебел 4 пръста, за да си го разгледам вкъщи рџ™‚
В крайна сметка не намерих по-добра спалня от тази, която видях в “Рила” и отидох и я поръчах. Става въпрос за този модел. Много хора ме убеждаваха, че не е хубава, но сестра ми ме убеди – каза ми “И без това не слушаш хорското мнение, тогава защо го искаш? Накрая така или иначе сам ще избереш” и наистина си я избрах. Както казах, по-хубава спалня не видях никъде, като дори ходих по пътя за Асеновград, което ми струваше годишна винетка и зареждане на газ.
Имаше подобни спални (на половин цена), но не бяха гланцови и се губеше ефектът. А шкафовете и гардеробът бяха по-кофти изработка и си личеше… Аз обаче планирам да купя спалня веднъж, а не да я сменям през 5 години…
И така, капарирах спалнята в събота и в магазина ни взеха за младо семейство (мен и сестра ми) и ни направиха подаръци 2 възглавници и хавлия, които бяха в размер 5% от цента на спалнята и всичките аксесоари към нея (включително матрака). Разбрах, че ни мислят за такова семейство чак, когато се върнах от касата и жените ми казаха, че са поръчали спалнята да дойде възможно най-бързо, защото сме щели да се женим скоро…
Но и това си има своите предимства – спалнята ще дойде за макс. 10 работни дни, вместо 20, както е по график.

В неделя пък ходехме да гледаме за полилей за спалнята. В никой магазин не харесах нищо (трябва да е черно-бял и изчистен). Имаше 3-4 модела, с които мога да направя компромис, но мисля, че е малко рано за компромиси още, при положение, че не съм видял всички магазини.
Поне гледахме и за ламиниран паркет, а там набелязах няколко цвята, които при следващото пазаруване ще купя вероятно, защото спалнята е приоритет номер едно, но после следва обзавеждането на хола, и, докато в спалнята има паркет, в другите стаи няма и ще трябва да сложа, а когато си с по-малко мебели е по-лесно, или поне така си мисля. За момента мисля сам да се опитам да си сложа паркета. Но предполагам, че ще прибегна до помощ от приятел за первазите.
Лошото е, че не намерих курсове за домашен майстор в Пловдив. “Баумакс” са предлагали по някое време, но сега няма. А аз спешно се нуждая от такъв курс, защото мога да платя на майстор, но въпросът е принципен – както не се плаща за майстор да ти смени крушката, така не искам да го викам за елементарни неща като свързване на полилей и монтиране на паркет.
А и в добавка, имам толкова много инструменти вкъщи, които не знам как се използват, а искам да пробвам всеки от тях рџ™‚

Зъболекар, фитнес и избор на мебели

Posted on February 13, 2013, under За мен.

Миналата седмица ми беше леко натоварена – отивах на работа в 9:30 и си тръгвах в 18, като карах без обедна почивка, само колкото да си купя обяд от магазинчето. Всеки ден от седмицата, с изключение на понеделника, когато бях в София, имах посещение при зъболекарката си, а в два от работните – и във фитнеса.
Чувството да си гладен на фитнес не е от най-приятните неща, които могат да ти се случат и в петък не издържах (тогава вече, след големи мъчения и пилене на венец (или поне така го усещах) ми сложиха коронката) и си поръчах нещо течно от бара на фитнеса. Не съм фен на химията, но след като не можех да ям твърдо, това беше решението за момента и някак си тренировката ми мина доста леко след това.
В петък вечер не излизах, защото нямаше с кой – единият без документи, другият – на изпит в събота… И така, останах си вкъщи и се наспах.
В събота се срещнахме с един колега от магистратурата по финансов мениджмънт и си поговорихме за взаимните фондове, икономическите медии в БГ и състоянието на глобалната икономика. По-късно вечерта минах през бъдещия ми апартамент с нашите и взех размери на стаите, за да си търся мебели. Разгледахме и 1-2 магазина в мола до нас, но единствено ми хареса един шкаф за антрето, а той е малък и не се брои…
В неделя обиколих всички магазини в Пловдив, които знам, че предлагат мебели и шкафове за баня. Трябваше да си намеря спален комплект на първо място – спалня, гардероб, скрин и тн… Което се оказа не особено лесна задача – хареса ми единствено една спалня в “Рила”, която е черно-бял гланц. Нищо друго дори не ми привлече погледа, а какво остава да го оценя…
Естествено проблемът е, че тази спалня е със заявка и се чака месец, а аз бях планирал да съм се изнесъл за 2-ри март. Явно няма да стане…
Имах мисия да си харесам и холна гарнитура, секция, маса за хола и масичка за чай, но с големи компромиси бих избрал нещо. Всичко друго не ми допадна… А за диваните дори не знам какво искам, защото кожата ми харесва повече, а всеки ме съветва да избера друга материя…
За спалнята същото – съветват ме да избера негланцова, но на мен точно гланцовата ми харесва… И явно в крайна сметка или ще свикна да гледам прах, или ще се науча да чистя. Като се познавам, няма да е второто, но само времето ще покаже.

28.01.2013 – 04.02.2013

Posted on February 5, 2013, under За мен.

Миналата седмица в понеделник отидох на фитнес за пръв път от бая време (2 години?). Първоначално се колебаех къде да отида – бях харесал този в мол “Галерия”, защото работи до 23 часа, но, след като кварталният “Интенс” се оказа, че работи до 22 часа, реших че мога да му дам шанс и то взе, че ми хареса – когато отида към 20 без нещо има двама-трима души и съответно не става блъсканица за уредите, а най-хубавото е, че ми е на 2-3 минути път пеш и не се налага да карам до там и обратно.
Инструкторът (шефът?) на фитнеса се оказа много точен и разбран, а има и един забавен образ там, който прави шоу. Мен ме нареди няколко пъти, но единият просто нямаше какво да кажа – разказвах, че единствено ми трябват плочки на корема и той ми каза “Гърди нямаш, ръце нямаш и какво, лятото ще вървиш с къс потник с дълги ръкави ли?”
Другата наредба я получих в магазина, от който си купувах дрехи в неделя – отидох и мерих 2 блузи – едната “М” и ми стана, а другата “S” и ми беше голяма. Извикахме една консултантка да я питаме и тя ми каза “От мъжкото XS не се произвежда”… Та явно ми е било време да заякна покрай другите неща.

Иначе сега ходя и на зъболекар, защото ми се счупиха парченца от 3 зъба в рамките на 2 месеца и реших, че е време да посетя стоматолога си – дотук една коронка и вероятно 2 пломби… Та в понеделник, сряда и петък съм на фитнес, вторник и четвъртък – на зъболекар. Като бонус бях и миналия петък, а вероятно ще бъда и този, но време за фитнеса има след това.

Друго по-интересно тази седмица беше, че отидохме в “Сенса” в петък вечер и изкарахме добре. Дори не ни откраднаха нищо, за разлика от един приятел, който е отишъл по-късно и си е тръгнал без пари, документи и шапка…

В неделя късния следобед бях да пия коктейли, за да се учи сестра ми как се правят. Та ми беше леко забавно вечерта. Хубаво, че бях без кола и успях да стана, защото днес бях на командировка в София – фирмата ни се представяше пред потенциален клиент аз трябваше да присъствам като техническо лице. Срещата мина добре. Не съм убеден дали ще изберат нас (имат над 200 клиента в над 100 държави), но поне няма да е заради лошо представяне, а по-скоро други съображения.

Днес естествено трябваше да отида на фитнес и затова веднага след като се върнах от София минах през вкъщи, взех си багажа и отидох. Може да не дадох 100% от целия си потенциал, но дадох каквото ми беше останало като енергия и съм доволен – не пропуснах тренировка рџ™‚