Archive for August, 2005

Потоп ! ! !

Posted on August 7, 2005, under За мен.

Марица преля. Положението в Софийско,Пазаджишко и Пловдивско е тежко. Около София цели села и малки градове са под вода,хората се евакуират,но част от животът им сякаш ще бъде отнет,след като домът им бъде отнесен от водата.Същото е положението и в пазадржишките села.В Пловдив марица преля тази вечер и целият град е без вода,защото помпите са изцяло под нивото на водата.За щастие засега щетите тук не са толкова големи,защото водата не е стигнала до къщите още. Трагично е и положението в Смолянска община – двама загинали -една жена,затисната от скална маса и мъж,чиято кола била отнесена от водата,докато той си карал по пътя. В Чепеларе загина трети човек – божи служител,който също е бил затиснат.
Изобщо положението е критично и ,докато днес сутринта най-големият ми проблем бе липсата на интернет,то сега това,на фона на всичко останало, са бели кахъри.Явно щетите от бедствията са огромни,а страната най-голям виновник за тях ни отпусна смешна сума пари,която беше по-малка от тази на ЕС,а там всички страни са подписали протоколаот “Киото”,с което са се ангажирали да намалят последиците върху околната среда. И докато в САЩ имат пари ежегодно да понасят щети от урагани, то ние тук нямаме средства да понесем дори едно наводнение,камо ли две рџ™Ѓ
Но така е – най-малките винаги страдат най-много,колкото и невинни да са.

(Не)партиен член ?

Posted on August 5, 2005, under За мен.

От доста време не съм писал и мисля,че е време да поправя нещата – 2 дни след гласуването на проектоправителството на БСП,което не мина,въпреки че бе спомогнато и от г-н Кънчев от ВМРО,който гласува против него,което пък потвърди вероятният план за двуходова стратегия на БСП – едни гласуват за тайно гласуване,а други – за правителство.
Та след този случай отидох в партията да си върна книжката.Там бяха Стефчо и заместник-председателят Радо,с който поговорихме доста обширно и който се опита да ме убеди,че Кънчев е гласувал така,за да могат хора от БСП да гласуват против правителството предложено от тях.Каза ми също,че Кънчев бил богат и нямал нужда от пари,но човешката алчност е ненаситна… В крайна сметка не ми взе книжката – каза да помисля малко и,ако се налага,след седмица-две да дойда и просто да я оставя,без повече въпроси.
По-късно същият ден ми се обади и Слави,който поиска да се видим.Уговорихме си среща за съботния ден.На по чаша кафе той ми каза,че Пловдив не застава зад Кънчев и че и той няма обяснение за гласуването.След един неособено кратък разговор стигнахме до временното решение – членството ми във ВМРО да бъде замразено до януари догодина,защото декември се очаква национален съвет,на който се надявам предателят Кънчев да бъде изключен.Та ако го изключат и, ако Каракачанов не влезе в коалиция с ДПС, ще продължа членстово си,ако ли пък не – не знам колко дълго ще остана и в организацията рџ™Ѓ