Archive for October, 2007

Качвам си моно :(

Posted on October 12, 2007, under За мен.

Дам, до толкова пропаднах, че да кача “свободен” проект, спонсориран от М$ рџ™Ѓ .
Причината за това е, че този триместър ще имам курсов проект, който ще трябва да е на ASP. В лекциите по разпределени приложения се споменава “Майкросфт” на всеки втори ред. Случайно се зачетох и в частта за ODBC – отворени драйвери за връзка с БД, но там пишеше, че благодарение на имплементацията на М$ можем да ползваме и други БД. Изобщо малката американска компанийка е обсебила лекциите. Човек ще каже, че има само един език, на който се пишат разпределени приложения – вярно, учил съм мрежи, където съм писал чат, който спада в типа “разпределени приложения” (интересен превод на “клиент-сървър”), но все пак като се казва така предметът, нека се споменава и някой друг език, платформа, или дори библиотека, но не би, само микромеки продукти.
Има и още нещо – новият ни декан е представител на М$ и май сме дотук с опън фестовете в унито рџ™Ѓ .

Грип, “Слънчев бряг” и уни

Posted on October 11, 2007, under За мен.

В края на миналата седмица се разболях от нещо вирусно, а после получих и възпаление на сливиците, та тази седмица я прекарах вкъщи. Но поредният краен срок за проекта ми наближава и се наложи да работя от вкъщи чрез VPN, но нямаше как.
Все пак си починах де. Спомних си какво е да ставаш в 12 часа и да лягаш в 3 – добрите стари времена преди да започна работа рџ™‚ .
Иначе ходя и в университета (всеки петък и събота), защото имам избираема, на която е важно присъствието, а в събота съм на факултативна при шефа рџ™‚ .
Иначе по-миналата седмица отскочихме фирмено до “Слънчев бряг”, за да отпразнуваме третия рожден ден на фирмата.
Не ми хареса особено – цените бяха доста високи за извън сезона – чаша кола бе 4 лева, а кафето 2. За щастие нощувките и храната ни бяха поети от фирмата, та не изхарчих солидна сума пари.
Първата вечер играхме и боулинг, което на мен ми беше за пръв и взех, че победих – късмета на начинаещия, няма как.
На следващия ден бяхме на картинг, където бях карал преди и затова завърших втори, явно не бях толкова начинаещ рџ™‚ .
Иначе май нищо друго интересно не ми се случва напоследък – ходя си на работа, кога пиша код, кога се мъча с един софтуер за клъстериране, а понякога даже излизаме и с Гери, но това не се случва толкова често, защото вечер се прибирам изморен и почти не ми се излиза. Добре че има ирц, та поне там си говорим.
И така, липсата на време се оказва решаваща и за липсата на постове в блога, а понякога няма и какво да пиша (от какво да се оплача, че аз главно се оплаквам рџ™‚ ).
Иначе съм жив, почти здрав и малко оптимист, че ще завърша тази учебна година и работата няма да ми попречи особено, но ако го стори, от януари съм безработен рџ™‚ .