“Труд”

Написано на May 16, 2006, в категории: За мен.

Никога не съм обичал вестник “Труд” – ужасен е, пълен с правописни и смислови грешки, да не говорим за невярна информация (лично съм се уверявал във всяко едно от тези неща). Радвам се,че от години не чета този вестник, както и че никога не съм си купувал тяхна книга. Сега вече знам защо – те са аморални мошеници, които искат да изкарат пари за сметка на всеки, стига да пълнят джобовете си. За какво говоря ли – ето цялата история, за която прочетох в блога на Антоний. Не понасям големите корпорации, не понасям парите да са ти самоцел, а най-малко обичам хора, които се възползват от нещастието на другите.
Не ме вълнува,че “Труд” уж притежавали правата на произведенията – толкова ли не могат да ги дарят на този сайт, който е направен от незрящ за незрящи, нима някой от невиждащите би си купил обикновената хартиена книга написана на кирилица, а не на Брайлова азбука (по спомени се пише така, идея си нямам защо е с “й”). Не ми се коментира липсата на кавички в писмото на “Труд”, изпратено от “Viki – viktoria@trud.bg” и подписано от Никола Кицевски (добре, че не е Ники ) – следва да запитам дали господин Кицевски не знае как се пише електронно писмо, както и да отправя една препоръка, която знам от доста преди да завърша гимназията, а именно – официална кореспонденция не се води с имена като това на Вики. Да, явно е полезно да знам как да й казвам, когато й се подмазвам, но все пак…
В заключение искам да кажа, че ще подкрепя всяка инициатива против “Труд” или в помощ на сайта за незрящи, нека покажем силата на обществото, нека да помогнем, а не да загърбим хората, които не са имали щастието да видят красотата на залеза.

7 Replies to "“Труд”"

cipher  on May 16, 2006

Ще ми се да събера всички дебели бизнесмени, директори на големи компании, полотици и всякаква друга престъпна сган на един стадион и … “разстрел, а след разстрела черввеи”. Това е единственото, което бих им дал от сърце.

Cliff_Burton  on May 19, 2006

А междувременно е пуснат един блог, който се занимава изключително с този случай:
http://protest.bloghub.org/

This entry was posted on петък, май 19th, 2006 at 13:3 […]

Тиндор  on May 19, 2006

Е, не всиччки политици са такива, но виж, за другите съм съгласен.

Иначе, видя ли, че някой е създал сайта http://protest.bloghub.org/, където са публикувани доста мнения по въпроса. Браво на този човек, само ми е интересно кой е той.

Cliff_Burton  on May 22, 2006

А междувременно е пуснат един блог, който се занимава изключително с този случай:
http://protest.bloghub.org/

trendoffice  on July 8, 2006

Много се радвам да открия толкова много съмишленици по отношение на “Труд” и подобните на него жълти издания. Силно се надявам цялата тази история да доведе до необходимите резултати, ситуацията в България да започне да се нормализира и всички тези боклуци по сергиите да бъдат избутани на полагащото им се място.

Тиндор  on July 10, 2006

И аз се надявам, но далеч не съм оптимист :(. Сега хората си купуват вестник заради “безплатния” диск с филм, не заради вестника. Тези хора биха си купили и тоалетна хартия, стига филмът да им хареса.
Спомням си преди година в един хипермаркет видях освежител за кола в комплект с касета “Мъже в черно”. Да дойде да види Уил Смит колко са изпаднали българските му представители, за да разрешат такова нещо…
“Труд” правят същото – намират изпаднали писатели или техни роднини, откупуват правата им за стотинки, а после си качват тиража на вестника с тях. Ест. има и “статии” като тази за баба Пенка от село Момина скала, която ще подари цялата колекция на “Труд” за сватбата на внучка си. Изобщо страници да се запълват, реклама да си правят…

The_Hu  on December 15, 2008

така е, абсолютно сте прави. Жалко е, колко лесно се води стадото. Жалко е как това, което не ни засяга нас лично, не ни интересува. Жалко е как не можем, или не искаме, да проумеем….. Поздрави на всички ви