Сгъната кола

Написано на May 23, 2006, в категории: За мен.

Вчера бях шофьор на съседа за бала му. Всичко мина добре, макар да се наложи да изчакам роднините му да се върнат от хотела, в една малка уличка, намалявайки пропускателната й способност. Вечерта празнувахме в чест на абитуриента и всичко беше точно, ако и да не познавах доста от хората, с които бяхме на една маса.
Е, през деня имаше малко проблеми с измиването на колата, което отне 6 часа, но това са бели кахъри на фона на случилото се днес …
А именно, трябваше да съм шофьор на Митака и да отида в 17 часа у тях. Взех Герито от тях и тръгнахме. Бяхме там почти навреме, като се имат предвид задръстванията. Запознахме се с братовчед му и май с това се изчерпаха новите за мен хора :).
В 19:35 започнаха приготовленията по потеглянето – украсяване с балони, лисване на вода и тн. 10 минути по-късно потеглихме. Карахме си без проблеми, с изключение на едно-две рязко набиване на спирачки, но все пак беше задръстване, а и видимостта ми бе ограничена. Ударът отзад се случи на най-неочакваното за мен място – кръстовището на “6-ти септемви” до училище “Любен Каравелов”. По спомени спрях за червен светофар, като Гери после каза, че са ми изсвирили спирачките, но това не го помня, даже не помня имаше ли кола отпред. Ударът си беше бая силен – залитнах поне 20 см. напред, помислих, че задницата на колата ще стане на хармоника, но бронята и задната греда поеха щетите.
Човекът, който ме блъсна се извини многократно и изглежда искрен, но утре ще видим дали ще ми плати щетите, защото решихме да минем без КАТ и застрахователни компании – на него няма да му пишат акт, а аз ще си получа оправена колата значително по-бързо. В началото решихме да пишем протокол, но в РПУ-то до “Света Петка” ни казаха каква е процедурата и май ще си я спестим. Човекът си даде координатите, ЕГН, номер на автомобил, лична карта, 3 телефона и домашен адрес. Каза, че утре ще се обади да отидем в сервиз, където ще оправят колата ми, защото в 20 часа никой тенекеджия не работи. Уговорихме се с него и после се прибрахме с баща ми, който беше дошъл да разясни процедурата. След това отидохме с Герито на кафе в “Скалата”, където дойде Антица да й дадем нещата, защото тя и Митака трябваше да хванат такси, за да стигнат до “Тракия”, откъдето да вземат дамата му за вечерта. Добре, че след това са си намерили кола – даже по-добра – Мерцедес С-класа.
Та така ми мина денят. Дано вашият да е бил по-добър, дано също така утре колата ми да бъде готова – не, че сега не мога да я карам де, почти не личи, че е ударена, докато не отвориш багажника.
Е, това е от мен за днес. Лека нощ рџ™‚

3 Replies to "Сгъната кола"

iko  on May 24, 2006

Честно казано добре сте постъпили, че не сте викали КАТ. Те винаги създават повече проблеми, от колкото решават. Имам опит с и без полицаи и знам как е. Въпреки, че принципно трябва да е точно обратното рџ™Ѓ

Митко  on May 24, 2006

Само малка поправка – колата беше Алфа ромео рџ™‚

Тиндор  on May 24, 2006

@Ико : днес сутринта ми се стори,че съм направил грешка, като не съм викнал КАТ, но после всичко се нареди. Надявам се в петък колата ми да е като нова рџ™‚
@Митко : Колата отпред ли е била Алфа ? Ако да, какъв цвят ?