Жалба за младост

Написано на June 13, 2006, в категории: За мен.

Май и тази вечер няма да се спи. Чудя се да лягам ли, или да остана до сутринта и да отида на последната, макар и извънредна, лекция по математика. Дали ще проверява присъствие, дали ще получа бонус на изпита, или пък не си струва, не знам, но 3 часа математика са си доста (8100 секунди, за да сме точни рџ™‚ )…
Иначе вчера (понеделник) бяхме на кафе в “Скалата”, но по-рано от обичайното, в следствие на което се прибрахме и по-рано. Днес не излизахме, защото трябва да уча за изпита в петък. Уж прочетох 1/2 от “учебника”, но ще видим. Там поне не се боря за три, а то това май е по-лошо, защото проявяваш алчност, но от друга страна ми напомня когато бях млад, добри времена бяха, не се налагаше да се моля на никого за 3, а претендирах за 6 по почти всичко, дори и по математика… Но тогава пък не бях видял голяма част от живота. Макар да не учех вкъщи, обикновено не излизах (то това май си е типично за нас – хората свързани с компютри).
Какъв е поводът за тази ретроспекция ли ? Намерих в локалната мрежа компилацията “Trance Voices” – първият “том” е от 2001-ва година (десети клас). Първите 5-6 песни бяха все хитове от времето когато бях с рус перчем, зелена или оранжева блуза, панталон според случая – зелен или бежов, на врата ми почти винаги имаше един важен артикул – пластмасова свирка. Доста се ползваше навремето по рейв партитата рџ™‚ . А сега като се замисля, в неделя Гери ми подари една пластмасова свирка. Като се замисля пак – ходя и с бежов панталон напоследък… Нищо де, ще гледам за 1-ви юли да съм с черните дънки и тениска на Гардиън :).