Изпит, караоке, кафе

Написано на June 22, 2006, в категории: За мен.

Вчера имах изпит по ОС – взех го с 6, но това не ме радва кой знае колко – математиката е проблем, алгоритъм за чието решение все още не ми е известен.
Вечерта бяхме с Гери на кафе и кратка разходка в района на Гребната. Доста по-прохладно е около водата, а и въздухът е чист – не виждаш какво дишаш.
След кафето, което затвори в 22 часа ?!, отидохме на караоке в “Мармалад”, но не от обич към мястото или “шоуто”, а просто защото колегите организираха излизане и нямаше да е добре да им откажем.
В “Мармалад” беше тъпо както винаги. Дори все още пеят същите хора, само дето посещаемостта е спаднала наполовина (определено има защо). Едно време човек можеше да чуе и някоя по-хубава рок песен, но снощи те се брояха на пръстите на едната ръка, а хубаво изпълнените май бяха 2. И не, “Wonderwall” на Oasis не е рок, както и разните депресии в стил “One” на U2. Нищо против Боно, нека си пее и, най-важното – нека събира пари за бедните държави, защото в тази му светлина съм му истински привърженик.
Днес станах в 15 часа, гледах телевизия, а вечерта излязох на кафе с Гери. Този път бяхме в “Каскада”. Останах приятно изненадан от многото свободни места – зимата сме ходили там 3 пъти, само веднъж си намерихме маса, а днес всичко вътре беше празно. Прибрахме се към 23 часа и аз се заех с “учене”, само дето още на втората страница реших, че това не е за мен – явно ще наблегна на задачите, а за теорията ще назубря седемте възможни теореми. Друг избор няма, ученето им за мен е нечовешко усилие. А точно за тази на Бул даскалът по упражнения (ст. ас. Кискинов) каза, че е тип “познай Бул какво се е сетил” – предполагате каква е вероятността да позная. рџ™Ѓ