Изминалата седмица

Написано на July 4, 2006, в категории: За мен.

През изминалата седмица бях доста натоварен – след като ме скъсаха по ДМ, реших да отида на изпит по анализ 2, и там ме скъсаха, макар да направихме опит да учим – събрахме се у колегата Лъчо и уж започнахме работа, само дето Митака от Асгр. и той не можаха да решат нито една задача от примерния изпит, но за сметка на това си направихме “най-трудния” тест за интелигентност, говорихме си за ефектите на Xgl, както и тези в М$ Vista – линк няма да давам за нея :).
Е, както вече казах, скъсаха ме, а това го преживях доста тежко. Не знам защо, уж си знаех колко знам и, все пак, се надявах на три.Прибрах се вкъщи почти без спомен от пътя обратно от университета. Спомням си как карах с над 90 градско, как ми отстъпваха лява лента, и толкова. А да, през цялото време слушах “A moment in a million years” на Скорпиънс. Но все пак, уж не карам така, а на теория не се и депресирам толкова… И все пак ми беше ужасно гадно, почувствах се некадърен, за миг повярвах на приказките че програмист не се става без математика, но това беше за първи.
На втори отидох на изпит по Езици за програмиране с цел да го взема с 3, за да имам 5. Направих си теста, въпросите ми се сториха адски логични и в крайна сметка имам 6 (10 от 10 верни). Предложиха ми работа в университета като учител по упражненията, само че отказах – като знам колко платена е, мисля че е подигравка с хората – 40-60 лева…
След този изпит се почувствах много по-добре. Все пак този триместър имам 3 шестици от 4 предмета и една двойка, която страшно много се надявам да стане на 3 след няколко дни.
На втори най-после се видях и с Гери, че не се бяхме виждали няколко дни покрай тези пусти сесии. Отидохме в “Каскада” и си прекарахме доста време само двамата. Май успяхме да си наваксаме :).
От трети уж започнах да уча по дискретна математика, уча на теория, ама все нещо ми убягва, а едно сгрешено кръгче в схемата на автомата е равносилно на 2 :(.
Днес ходих до местоработата на Митака, защото на сестра ми беше изгорял вентилаторът на видеокартата. Купих нов, но жиците се оказаха три, а старите болтове – къси. С помощта на Митака от Асгр. разбрах кой цвят за какво е и спокойно махнах жълтата жичка, която се оказа сензор. На мен такива глезотии не ми трябват, още повече че нямам сензори за процесора, а какво остава за една видеокарта, която на всичкото отгоре не е и кой знае колко хубава…
Вечерта гледах как Германия отпадна от световното, а по-късно прочетох един QT4 самоучител. Направих и програмата по него, но най-важната част ми се стори най-зле написана :(.
Иначе сега е 4:35 и май ще си лягам след малко, че и утре е ден рџ™‚

П.С. : Тош, така и не можах да те черпя бира на изпита. Надявам се да прочетеш това и да пишеш коментар кога можем да се видим, за да изпълня обещанието си, че с много бири задлъжнях напоследък.