Скандална Формула 1

Написано на August 6, 2006, в категории: За мен.

Днес гледах втората най-скандална формула в живота си, даже можеше и да е на първо място, но онази в Канада/Унгария (не съм сигурен) направо изтрепва конкуренцията с решението на комисарите да ни накажат с влизане в бокса няколко обиколки преди края. Така ставаме втори, но не, изненадата е пълна – влизайки в бокса, ние сме пресекли мислената линия на финала, а има и друго – 10 обиколки преди финала не се влиза в бокса, а само се добавят 10 сек. към времето.
Днес на формулата стартирахме единадесети след наказание, кадри за които не видях никъде, дори и снимка няма. Алонсо бе наказан преди нас с 2 сек. добавено време към най-добрите си обиколки за неправилно изпреварване и жестове.
Ние също бяхме наказани с 2 сек. за неправилно изпреварване, но се говори, че Алонсо е намалил нарочно – кадри ест. липсват.
Както и да е, стартирахме днес, борихме се, макар да бе трудно, Алонсо ни изпревари, а после и Фисикела опита – резултатът – счупен нос на Ферарито и поне 20 сек. загубено време. Наказани няма.
Освен това Алонсо цяла обиколка изпреварваше на жълти флагове – нещо недопустимо – наказани няма.
Алонсо отпадна в крайна сметка, ние също – 2 обиколки преди финала и пак при съмнителни обстоятелства – пак ни изпреварваха, но ест. няма кадри от ситуацията.
Ще продължим напред, но не е там въпросът – нас ни наказват за глупости, а ние търпим да ни чупят предните спойлери – да му е честита титлата на Алонсо, ако все пак успее да си я спечели !

Добавка: В крайна сметка са дисквалифицирали Кубица и се класираме 8-ми, въпреки, че не сме завършили състезанието. Бих спорил за решението на комисарите, но поне получаваме 1 точка :).