София, Скравена и “Леденика”

Написано на October 24, 2006, в категории: За мен.

Тази неделя със семейството ми си направихме разходка до пещера “Леденика”, която се намира край Враца и има страхотен парк около нея – късо подрязана трева, дървени беседки и пейки, люлки, катерушки, футболно игрище и 2 заведения, от които има какво да се желае, но пак, едва ли някой иска да стои гладен.
В пещерата ми хареса – трябваше да се провираме през къде тесни тунели, къде ниски, къде и двете :). Забавно е, само дето доста се окалях, но го преживях – все пак си струваше, след като ме накара да се усмихвам.
Преди “Леденика” минахме през село Скравена, където се намира костница в памет на Христо Ботев, а самото село не е нищо особено и, ако нямаше историята си, е просто едно българско село, но тук са пращали инакомислещите през комунизма.
Прави впечатление и друго – печатът трябваше да е в кметството, отидох там и го обиколих цялото, дори в кабинета на кмета влязох (беше отключен, а ключът висеше на вратата). Явно при тези хора кражбите не са често срещани, защото това в Пловдив никога няма да го видите – ние се заключваме за другите, макар уж да им имаме доверие.
Искаше ми се в неделя да отида и на вр. Околчица, но нямаше време, защото прекарахме поне 2 часа в парк “Враца”, а после се стъмни.
По пътя за Пловдив слушах радио за отзивите след изборите, на които гласувах, макар и да бе в 7:30 сутринта и да бе все едно съм някой от другарите. Резултатите ме разочароваха, но какво да се прави – малко хора са запознати с републиканската система.
Вечерта, като се прибрах, успях да си разваля и лаптопа – изкарах си клавиша “I”, който е доста важен, а при наместването му, изкривих фините пластинки, та се наложи вчера да ходя в гаранционния сервиз, където ми дадоха идеи как да си го оправя сам, защото те не можели, или да поръчам клавиатура за 60 лева + монтажа (20). Това беше решението, на което щях да се спра, само да не ми бяха казали да чакам 2-4 седмици – време, което нямам.
Един от фирмата вметна,че мога да си купя временно клавиатура, за да я ползвам докато ми я доставят тази. Съгласих се на това решение без частта за доставката – реших да пробвам сам с клавиатурата – за едно бутонче не давам 60 лева, освен ако нямам избор.
В крайна сметка, благодарение на Гери лаптопът ми бе оправен на цената на почерпка, но предпочетох да дам пари, защото по-добре изплатен дълг днес, отколкото такъв в бъдеще време.