Много наведнъж

Написано на November 27, 2006, в категории: За мен.

Не съм писал от доста време тук. Причината за това е липсата на време – в последните няколко дни се заех сериозно с проекта си, който трябва да предам на 6-ти декември. Писах 2-3 дни по-усилено и вече времето сякаш се е сляло. Лошото на този начин на програмиране е, че се изморяваш доста повече, а оттам правиш и тъпи грешки в стил слагане на == при присвояване, изпускане звездичката на указател и тн. А тези грешки понякога се дебъгват трудно, особено ако нямаш свястна среда. Пиша на кейт, но мисля че това ще е първият и последен проект над 2000 реда код, който ще пиша с този редактор. Не е лош, никак не е лош, но просто не е среда за разработка. Липсва автоматично дописване, директен достъп до дефинициите на функции, откриване на грешки докато пишеш и тн. Това са лиготийки, но благодарение на тях уиндоус програмистите пишат по-голямо количество код за единица време.
Не помня какво друго направих през изминалия период – на 16-ти празнувахме 11 месеца, като този път отидохме на пица в “Кастело”. Прекарахме си добре, макар че направихме обиколка на града докато се върнем там, защото първоначално щяхме да бъдем в едно заведение на “Младежка”, в което звучеше електронна музика. На 16-ти влезнахме, чухме чалга и си излезнахме. Може би затова имаше толкова свободни места.
Преди 16-ти пък ходихме до Хисаря, където трябваше да огледаме хотелите, както и да намерим ресторант, който да ни побере (бройката ест. е неясна, но приблизително около 30 души).
Преди това не помня изобщо къде съм ходил и какво съм правил. Знам че се разправях с банки пак и веднъж сипах на поддържката на Sportingbet, чийто сайт не работеше с никой мой браузър. Казаха ми да си кача IE :). Аз пък писах на английския съпорт, че българския не ми дава адрес, на който да се свържа с някой по-висш. Последва отговор няколко часа по-късно – телефонно обаждане, където служителката много любезно ме помоли да й пратя снимки на екрана, за да отстранят проблема и наистина днес него го нямаше.
Сега се сетих и още нещо – на 11-ти писах писмо до Европейския омбудсман. В него се оплаках от Европейската Комисия за това, че искат да пишем еврото като “еуро”. Писмото бе пратено по е-поща, затова се учудих като получих хартиено на 2о и някой този месец. В него получих входящ номер, както и координати на човек, който се занимава с моята молба. Въобще не се надявах на нещо, когато писах писмото, а отговор за по-малко от 20 дни даже не бях и мечтал. Сигурен съм,че ако пиша на нашата мила ДА, или няма да получа отговор, или ще е след поне 30 дни. Но за да има пиша, трябва да пратя обикновено писмо – нещо, което човек като мен избягва да прави.
Това е от мен засега. Лека нощ и дано вие поне да не сънувате указатели към базов клас, каквито сънувах аз снощи.

2 Replies to "Много наведнъж"

bleit  on November 29, 2006

Покрай един проект преди 1 година сънувах PHP масиви. Наистина е откачено.

Тиндор  on November 30, 2006

Дам, определено е, но указателите са още по-откачени рџ™‚