Магурата и Видин

Написано на December 2, 2006, в категории: За мен.

Днес станах в 8 сутринта, за да потеглим в 9 към пещера Магурата, която се намира в северна България (около 400 км. разстояние от Плд.). По пътя се натъкнахме на почти всякакви метеоролoгични условия – мъгла, скреж, сняг, слънце…
Пътищата също бяха различни – от магистрала до черни.
В крайна сметка пристигнахме към 16 часа в района на пещерата, където не искаха да ни предоставят екскурзовод, защото сме били под 10 човек,а нищо че искахме да си платим… В крайна сметка ни пуснаха сами, като ни казаха какво да гледаме. Пещерата е най-добрата, в която съм бил. Тъмна, дълга, с места, където да се загубиш, да паднеш, да с счупиш крак… Допълнително адреналин имаше и в това,че се разделихме на малки групички, а в последствие аз останах сам с прилепите и тъмнината.
Разгледахме пещерата, а после тръгнахме към Видин, за да си наемем стаи в хотел на що-годе прилични цени. Успяхме от третия опит. Доволен съм от хотела, даже има wifi, което дойде като прекрасен бонус, защото имам малко ангажименти напоследък, а GPRS трафикът е леко скъп.
Това е за тази вечер. Утре се надявам да посетя “баба Вида”, а после и скалните образования, след което вечерта ще се прибера в Пловдив, за да започна напрегнатата си седмица преди сесията.

2 Replies to "Магурата и Видин"

iko  on December 3, 2006

Ей супер рџ™‚ Ако прочетеш това на време – на връщане минете през Белоградчик и скалите. Струва си !

Тиндор  on December 3, 2006

Дам, ще гледам да ги посетя. Точно тях имах предвид под “скалните образования” снощи, но тогава адски ми се спеше и не можех да се сетя в коя местност бяха рџ™‚