Осми декември и малко след това

Написано на December 13, 2006, в категории: За мен.

Тази година отпразнувахме осми декември в гр. Хисар. Отидохме група от над 25 души, като имаше малко проблеми с транспорта, закъсняващи колеги, които си правят прическа по 40 мин., организационни неразбории, но всичко мина както трябва.
Аз и Гери се настанихме в хотел “Розовата къща”, който е доста приятно местенце – има кабелна, самостоятелна баня, много добро отопление и е доста уютно, чак не ни се тръгваше за вечерта в ресторанта на хотела.
Празнуването мина нормално, а след това се прибрахме в хотелчето, за да се наспим.
На следващия ден отидохме да ядем в една пицария, минахме през магазин за хранителни стоки и се прибрахме. Мъглата и студът обгръщаха всичко. Дори не отидохме на гости при колегите в другия хотел. Вместо това играхме карти с другите 6 човека от “Розовата”.
На 10-ти се прибрахме рано сутринта (някъде към 11), защото на следващия ден ни предстоеше изпит по джава, а повечето от нас не бяха учили. Все пак изпитът мина успешно и изкарах толкова, за колкото бях отишъл – 6. Това е малка компенсация за четворката, която изкарах по бази от данни, но това ще ми е за урок повече да не ходя при жена на упражненията, защото колкото и елементарно да обяснява, разглежда по-малко материал, а накрая не тя даде теста.
Преди базите от данни имах практика по Джава, но там беше елементарно – 3 скролбара, 6 текстови полета, 2 фигури за изчертаване и малко смятане. Това беше всичко. Все пак Найден е точен :), а и постигна голям успех с мен – зариби ме по Джавата, а това ми се струваше невъзможно по-рано. Но, от няколкото представяния на фирми във ФМИ, разбрах едно – без Джава или .Нет (Подходящо име за език, който не искам да уча) си за никъде.
Иначе сега си стоя вкъщи и зубкам теорията на БД – 154 страници по 4 слайда, но се чете бързо. Ще видим как ще се представя в петък, а после следва и графиката. И като казах гафика, май забравих да се похваля, че ми писаха 6 на проекта, който имаше (и все още има) няколко бъга, но все пак съм доволен. За 19-ти дек. трябва да оправя бъговоете, а малко след това смятам да пусна проекта под GPL, все пак дори и от моя код някой може да научи нещо. В този ред на мисли искам да благодаря на Стилър, който много ми помогна с математическите (и не само) пресмятания за фигурите.
Това е, май трябва да гледам да пиша по-често, че иначе стават дълги и нечетими писания.
А да, още нещо, днес получих първата си покупка от ebay – захранване за топа чрез автомобилната запалка. В България едно такова струва 120 лева, но аз си го взех от Англия за под 40. Изобщо много ни “тварят” нашите търговци, ама така е, като не всички имаме как да пазаруваме от въпросния сайт, а и от чужбина по принцип…