Скъсан отново

Написано на December 20, 2006, в категории: За мен.

Днес отидох на изпита по графика. Направих си задачата за 6. Толкова ми и писаха. Чаках около час, за да дойде преподавателят от лекциите и изпитът започна в 11:30.
Паднаха се 3 въпроса, като аз писах по 2 от тях – по единия направих и схема. В общи линии написах 2 страници почти, но като занесох за предаване, даскалът хвърли един бърз поглед, дори не го прочете, защото имам нечетлив почерк и дори аз не си го разчитам понякога, та щеше да ме пита още на втората дума, ако си беше направил труда, но не си го направи. Каза ми, че имам голямо въображение и ми написа двойката в протокола. Дадох му книжката и леко се стъписа като видя шестицата по Джава, но след 2-3 сек. се съвзе и си написа двойката. Бесен съм, защото бе казал, че 2 въпроса “изсмукани от пръстите” и 6 на задачите е 3. Е, аз имах 6 на задачите, а отговорите ми не бяха “изсмукани от пръстите”, дори бяха написани грамотно за разлика от учебника, където на поне 2 страници през ред се споменава “упростено”, а на места даже е удебелено. Бъркат се пълен и кратък член, но какво от това, нали е на държавна работа и е попаднал в безвремието си, където вади пари за нищо. Написал е веднъж един скапан учебник, от който не може да се учи, а после разправя на хората математика. Аз бях и един от десетимата(в най-добрия случай), които присъстваха на лекции, но това не му попречи да ме скъса. Да е жив и здрав !

4 Replies to "Скъсан отново"

Антон  on December 20, 2006

Не се връзвай много. Не си струва. Аз съм присъствал на подобна случка:
На лекции се събираме около 5 човека постоянно присъствие. Общо се събират до 15 от два потока по 3 групи… Като дойде изпита си написах всичко както съм го възприел на лекциите. Неприсъствалите на лекции преписваха от учебника. При оценяването беше купона. На всеки казва: “Вие колега, сте преписали от учебника!” и пише 2 или 3 на случаен принцип. Идва моя ред, човечето се зачете в листите и изтърси “Колега, какви са тези работи които сте писали? Аз в учебника толкова добре съм го написал…” и ми писа 3…

Тиндор  on December 20, 2006

Е, нямаше да се вържа, ако поне ми беше прочел написаното, а съм 100 % сигурен, че не го прочете. При други колеги пак е станало същото и май днес още никой не се е похвалил.
А между другото, ти кой курс си, защото май не се познаваме рџ™‚

Антон  on December 21, 2006

Сигурно не се познаваме. Историята която разказах е от студентските ми години в ТУ София, предмета беше “Операционни системи” за да не правя реклама на преподавателя ще дам само инициалите му Л.Н. Най-често срещаните думи на лектора бяха “нали” и “така нататъка”. Понеже много често се повтаряше една и съща материя в лекциите от скука си играех да отбелязвам колко пъти казва тези думички рџ™‚

Уви, студентските години свършиха…

Тиндор  on December 21, 2006

Не се познаваме наистина, даже и учителят не е един и същ, но много си приличат по маниер на преподаване. Само дето моят не харесва инженерите – струва ми се, че е нереализирал се в тази област.
Иначе радвам се, че ти напомних за студентските ти години (явно изпитваш приятни спомени) :).