Първа учебна седмица за втория триместър

Написано на January 12, 2007, в категории: За мен.

Днес свърши 1/10 от триместъра ми. Засега впечатленията ми са смесени – винаги има добри учители и такива, които само отбиват номера.
В понеделник започнахме с “числени методи” – чиста математика, но поне доцентите си разбират от това, което преподават. Последва и “софтуерни технологии”, където пак избрах грешния преподавател. Тази хонорувана асистентка не знам колко знаеше от нещата, но аз бих обяснил UML-а по-добре, без да съм специално подготвен за това. Виж, асистентката на другата група се е справила доста добре. На дъската имаха use-case диаграма, заемаща я цялата, а ние имахме план от 3-4 точки с имена и исторически моменти от развитието на uml.
Във вторник сутринта имах тежко ставане, защото предната вечер бях на РД на колегата Лъчо. Е, все пак станах и отидох на часовете, определени за курсова работа. Учителят разбираше за какво говори, само дето не разбира идеите на Джава, а точно за нея говори. В почивката дори каза на един колега да се ориентира към недоносчето на М$ .Нет(на руски звучи много добре :)).
В сряда трябваше да почивам от училище, но работа се намира. Отидох да ми рестартират компютъра на колата, защото пак тресеше на газ и падаха оборотите. После ходих по банки с Гери, за да си получим допълнителните карти “Маестро”, защото с “Виза” можем да плащаме по цял свят, но не и тук.
Естествено нашата любима банка пак ни изненада неприятно. Името на картата ми е “Biyan Ivanov”, но не ми се чака още за карта, единствено чийто номер ще ползвам. Гери също имаше проблеми, само дето още не е писала за тях :).
Четвъртък бях на лекции по предметите от по-горе. Числените методи не са толкова лоши, а изпитът изглежда да е лесен. “Софтуерен дизайн” – доста добре проведена лекция, макар и повече суха теория.
След лекциите отидох на “Коматевско шосе”, където ме чакаше камионът за курса ми. Карах втори час и не съм особено доволен от себе си, но ще гледам да се оправя.
Днес бях на практикума по безжични мрежи. Определено преподавателят знае за какво говори и ще ми е интересно да ходя още 9 седмици.
След лекциите отидох и да взема стикери за колата, защото имам газова уредба и явно целта на законодателите ни е всяка кола да заприлича на циганска жигула, защото имам какви ли не лепенки, за какво ли не. Сега ще имам и триъгълна “! gas”, все едно не знам че имам газова бутилка. Но съм ядосан за друго – трябваше да платя 5 лева за това стикерче, чиято изработка не струва повече от 1 лев в най-лошия случай. И какво – 15 лева дадох вчера за преглед с лепенка за бутилката, а днес 5 само за лепенка. Че държавната такса за годишен преглед е 4 лева…

One Reply to "Първа учебна седмица за втория триместър"

bleit  on January 24, 2007

коментар на кирилица. Мисля че вече и на мен ми се смениха ДНС-ите рџ™‚