Първи февруари

Написано на February 1, 2007, в категории: За мен.

Пак е петък и май само тогава намирам малко време да пиша, но пък постовете ми стават дълги и нечетими. Както и да е, пак започвам да нареждам…
В началото на седмицата забелязах пукнатина до лявата панта на лаптопа си, писах на фирмата, но явно отнема доста време да отговориш на едно просто писмо. Фирмата е 2 Плюс и скоро вероятно ще им се обадят от Комисията за защита на потребителите, зависи колко ще ме изнервят. Но ще си държа на гаранцията…
Иначе не успяха да ми оправят клавиатурата последния път като бях там, а един колега я оправи за няколко мин. (имах проблем с едно копче).
Другите неща, които ме дразнят напоследък, са безхаберието на общинската управа на Пловдив – в 4-5 града ще има протестно шествие на 9-ти февруари, но моят роден град не е сред тези. Май ще се ходи в София, та ако някой друг е навит, да се обади, да ходим заедно, защото съм бил точно 3 пъти в София и все още трудно се ориентирам извън големите булеварди.
Все пак се надявам да му дойде акъла на кмета, ама бидейки в някаква организация за приятелство с Либия, по-скоро ще действа неадекватно като български политик.
А нашите политици са известни (поне тук) с неориентираността си – ДДС у нас е 20%. В Англия е 17,5 %. Ние ли сме по-богати ли, що ли.
Друг случай – акцизът на домашната ракия, който в този си вид е доста силен удар по българските селяни, които чрез нея си доставят удоволствие. Та до някакви литри налогът е 2,20 лв. на литър, а след това (май след 30 литра годишно) се плаща по 4.40. В Гърция се плащало 0.59 цента на литър и това е твърда цена. Т.е един лев по-евтино е при тях за литър, а заплатите им са доста по-високи. Естествено моят президент ( нали уж бил на всички българи => трябва да е и мой, макар да не съм гласувал за него) мълчи като риба, не се сеща да смъмри правителството си за този налог.
И все пак съм оптимист че ще им дойде акъла на тези народни избраници, които са се самозабравили. Все пак избори идват след няколко месеца. Дано Седефчов, на съвета по национална сигурност, приеме идеята и нашите медици станат европейски депутати. Тогава да видим какво ще прави джагалската държава Либия.