Пак математика

Написано на March 29, 2007, в категории: За мен.

Дам, днес ме скъсаха пак по математика (уж последната, която някога ще имам). Задачите, които се паднаха бяха доста по-гадни от тези в ръководството – там са решени с по един ред. Нямаха и нищо общо с контролните – там само избираш метода и въвеждаш входните данни.
Нищо чудно, че в историята на катедрата има само един човек, който е взел пълните точки от изпита. А те са достатъчни само за 3, ако не си ходил на упражнения и лекции.
Както и да е, за пореден път се чувствам пре*… прецакан от математиката. Снощи пратих ЦВ на една фирма с надеждата да започна работа, добре че отговорът винаги се бави с около 2 седмици, за да знам тогава ще мога ли да работя или не, защото 3 изпита са си множко. При това всичките са математики.
Напоследък се случиха доста неща, но нещо не ми се пише сега за тях. Надявам се утре все пак да си взема изпита на извънредното явяване, че с три изпита бъдещето ми никак не е розово.
Иначе в политически план се почувствах предаден за пореден път. Причината е, че хората, за чието пребиваване в Народното събрание съм работил, гласуваха против волята на избраниците си промените в Закона за избор на депутати за Европейския парламент. Все пак се надявам нашите медицински сестри да бъдат издигнати като кандидатури. Нищо няма да спечелим, почти сигурно е, но губим ли нещо? От 18 депутата 6 може да са сестрите и д-р Здравко Георгиев (да, те няма да изпълняват задълженията си по очевидни причини, но какво са 6 човека в парламент с над 600 места).
Може пак да гласувам глупаво (според някои хора), но поне гласувам по съвест и спрямо принципите си.