“Евровизия” 2007

Написано на May 13, 2007, в категории: За мен.

Току-що свърши конкурсът. Класирахме се пети, което си е постижение, защото догодина не отиваме на полуфинал, а направо на финал, но заслужавахме повече. Определено заслужавахме повече.
Кой гласува за нас – Гърция. Това е нещо, което не очаквах – да ни дадат цели 12 точки (единствените, които ни дадоха пълен брой). Останалите съседни държави ни прецакаха, но от макетата болеше най-много – дадоха ни 8 точки, а за сърбите 12… Браво, братя македонци, така се прави. Като сте сърби, що не си искате сръбски “пасоши”, ами се редите за български такива?
Определено съм с горчиви чувства от конкурса, защото една ужасна песен като сръбската спечели, а украинската е на второ място(или трето), афектиран съм и не помня. А украинците имаха по-мелодична песен и по-ефективно представяне от това на сърбите, като на момент се чудех дали вокалистката е мъж, жена или лесбийка.
Както и да е, спечелихме пето място. Не е това, което заслужавахме, ама е по-добре от нищо. Жалко за вложените усилия, жалко за излъганите надежи, жалко за напразните обещания на сърбите, турците, словенците…
Това е само конкурс, при това нагласен (дори и да няма нищо “под масата”, пак се гласува зонално, за справка – Кипър с 12 точки за Гърция), но пак боли да те предадат…