Първо работно интевю

Написано на May 15, 2007, в категории: За мен.

Миналата седмица бях на интервю за работа като джавар. Днес бях на второ такова.
Самото интервю протече около час и бях разпитван от трима души. Французин (фирмата е френска) и някаква жена ме питаха за условията ми, разказаха ми за фирмата и май само това.
После дойде българин, който ме попрепита разни въпроси за джава в стил каква е разликата между абстрактен клас и интерфейс. После малко SQL и накрая въпроси от общ характер като каква е разликата между Tomcat и Apache.
От вътрешен източник разбрах че са ме харесали и скоро ще ми се обадят, за да ми предложат 6 месеца обучение в София, но май ще го откажа. Все пак животът ми е в Пловдив, а и кандидатствах за пловдивско работно място. За 6 месеца няма да зарежа всичко, за да мизерствам в голямото село.
Има още един минус тази работа – бъдещият ми шеф. Видях една автобиография с името Радостин Раднев – човек, с който се скарахме още по времето, когато превеждах КДЕ. Все още мисля че тогава бях прав…
Все пак ще видим, като се обадят скоро, ще видим какво ще предложат и тогава ще им кажа “не” или “да”, но засега първото ми се вижда по-вероятно.