ПЕС-ове, ДПС и други гадини

Написано на May 21, 2007, в категории: За мен.

Вчера бяха изборите за депутати за Европейския парламент. За съжаление избирателната активност бе доста ниска, което много трудно си го обяснявам. Дори да няма за кого да гласуваш, винаги има против коя етническа и неконституционна партия да го направиш.
Аз исках да гласувам за СДС, защото съм привърженик на Петър Стоянов, но не го направих. Ако го бях сторил, гласът ми щеше да се преразпредели. Добре че видях в интернет резултати към момента прикрити като книги, филми, песни, семена. Все пак е голяма глупост този закон да не се изнасят резултати в предизборния ден. Какъв по-голям стимул да гласуваш, като виждаш че партията ти е назад?
Радвам се, че гласувах за ГЕРБ, защото моят глас, както и тези на няколкото познати, които успях да накарам да гласуват, може да са оказали решителна роля в тези избори. Все пак бяха гласували само 13% от Пловдив тогава…
Яд ме е за всеки, който не отиде да пусне бюлетина. Какво като не познаваш хората там? И аз не ги пренаредих, защото имената не ми говорят нищо, а и не бях виждал бюлетината преди това.
И все пак, около 50% от познатите ми не са гласували. И нямат основателна причина за това. Келешлък и мързел… Дори един колега от район с турци пак не е гласувал, щото не намерил секцията си… Други пък се оправдаха с липса на книжки, свидетелство за постоянен адрес и какво ли още не. От 9 стомни вода можеха да донесат, само и само да се оправдаят.
Дано все пак всеки негласувал се изплаши малко, а то наистина си е за страх. В нашата страна, благодарение на мързела на голяма част от хората, да ни управляват турци, при това дошли на власт по мирен път…