Пейпал най-после и при нас

Написано на June 1, 2007, в категории: За мен.

Някъде преди 2 седмици разбрах за тази система за плащане, която най-после прие и нас към списъка с белите държави, където отдавна бяха африкански държави и разни острови, които не знам в кой океан се намират.
Естествено реших да се регистрирам, за да мога да пазарувам всичко от Ebay. Въведох номера на картата си и нещата минаха гладко. Обаче има една процедура за допълнителна регистрация – взимат ти 1.5 евро, като в описанието на транзакцията трябва да намериш читирицифрен номер, който да въведеш на сайта.
Таксуваха ме и зачаках. След 3 дни дойде известието в онлайн банкирането ми от “SG ExpressBank”. Ест. там информацията липсваше. Пишеше само “POS терминал в чужбина”.
Свързах се с поддръжката и им казах какво ми трябва. Поискаха ми допълнителна информация, която им пратих, но после получих следното писмо :

Здравейте,
Въпреки огромното желание да ВИ помогнем, ситуацията е следната.
Транзакцията, която ВИ интересува е картова транзакция, а от БОРИКА
получаваме само номера на картата, сумата и типа на транзакцията (АТМ или
POS в страната или в чужбина). Няма как да се види друго – просто не се
подава от картовия оператор – това не е банково плащане, че да е
структурирано по БУС и да има основание за плащане.

Явно от СГ не се научиха как се прави. Примирих се, че няма да имам “Пейпал”.
Няколко дни по-късно реших все пак да опитам с другата си карта от “Райфайзен”. Пак ме таксуваха 3 лева и зачаках. Този път получих 2 реда информация за транзакцията – номер, валута, име на организацията и ест. необходимия ми четирицифрен код. Въведох го и нямаше никакви проблеми. Вече се водя проверен потребител на “Пейпал”.
Пиша това с цел да предпазя някого от това да си извади карта, а после да се окаже, че тя не му върши работа, затова избирайте внимателно банката си, като силно не препоръчвам СГ.

2 Replies to "Пейпал най-после и при нас"

Васко  on June 24, 2007

Здравей!

Мн полезно инфо-аз имам UK акаунт,но от него вече няма смисъл ако мога да си извадя и Бг акаунт.И точно тук е проблема-не знам коя банка да ползвам.Би ли уточнил точно каква е картата и как изглежда логото?
Благодаря в аванс рџ™‚

Тиндор  on July 2, 2007

Здравей,
късно видях коментара ти, беше се загубил в спама.
Та картата е обикновена “Виза електрон” от “Райфайзен”. Носи си логото на “Виза” и е оранжева, а пред името има бъларско байряче :).
Иначе след много проблеми се оправих и с картата на “СГ”, но ти препоръчвам “Райфайзен”.