Размисли от времето без интернет

Написано на June 27, 2007, в категории: За мен.

От сряда нямам нет – арестуваха админа ми. Аз съм спал, но съседите разправят че дошли от ГДБОП, ФБР и някакви други служби (Икономическа полиция вероятно). Та всички сървъри са иззети и вече 4 дни едвам издържам без интернет. Дори оценката по мрежи не съм си проверил, защото трябва да пратя мейл…
Иначе от липса на неща за правене, гледам телевизия и чета разни туториалчета, но телевизията е основното, защото комедийните сериалчета запълват доста успешно времето ми. Дано в понеделник вече да имам интернет, че и телевизията омръзва.
Особено сега, след като дават “Пърл Харбър” – не съм го гледал, не искам и да го гледам. Мразя холивудска пропаганда.
“Добрите” американци го отнасят от “злите” японци. Естествено американците не подозират нищо, дори не подслушват радиото на азиатците, въпреки че са имали шифъра. Та в последствие измират доста хора. Не помня вече точните цифри, а и никога не са ме интересували. Това са военни – хора, които се бият за пари или по техни си причини, но са информирани какво може да им се случи.
А какво се случва над Хирошима ? А над Нагазаки ? Жертвите са десетки, ако не и стотици пъти повече от американците. Само че има и една голяма разлика – това са невинни хора – мъже, жени и деца, които не са направили нищо на никого. Хора, които до преди секунди са имали живот, а след това са само пепел…
И какво, дават филм за “бедните” американчета, чиято военна база е атакувана.Явно тяхното страдание е доста по-голямо…
Съжалявам, ако греша, но можете ли да ми кажете филм за атомните бомби? Холивудски филм, а не някой независим. Сещам се за един, но той не е дори за войната. В него се говори за Труман – президентът наредил ядрения удар.
И още веднъж да подчертая – не коментирам кадрите във филма, от който съм гледал общо не повече от 15 мин. докато минавам пред телевизора. А това е третият път, когато го дават.
Май затова и не гледам много филми, камо ли военни. Естествено че “добрите” американци ще победят. Даже може и не толкова злите руснаци да помогнат, но това не се случва толкова често. Все пак героите са сами, нали затова са “герои”.
И май е това от мен. За пореден път се изнервих на пропагандата, която ни залива от “страната на свободата”, “домът на храбрите”, които не знам колко са храбри, но, след като изтече информация как на американските метеоролози им е забранявано дори да споменават за глобалното затопляне, мисля че това спокойно може да бъде заличено от националния им химн.
И това е, май писанието стана доста некоректно и ще го прочета още веднъж преди да го публикувам, че знае ли човек, преди 3 дни админа ми и НСБОП, а утре може да почука на вратата ми и Полицията на мисълта от книгата на Оруел…