Забавна вечер

Написано на August 7, 2007, в категории: За мен.

Писано на 7.8.2007

Тази вечер имах “щастието” да карам по наводнените пловдивски улици. Трябваше да прибера сестра ми, защото не можеше да си викне такси – мобилните ни оператори имаха претоварена мрежа, а бакшишите не вдигаха.
Е, тръгнах, псувайки “Евроком”-а за липсата на интернет, но, когато стигнах колата, разбрах колко е зле положението и дори влязох в положение
Сестра ми бе близо до нас, само че трябваше да мина от другата страна на еднопосочното движение на “Мария Луиза”. Както и да е, нямаше проблеми, минах през циганската махала, покрай “Света Петка” и после десен завой.
Забавното започна след това – трябваше да отида до “Изгрев”, за да оставя приятеля на сестра ми. Още на първото кръстовище с “Източен” изпитах тръкпата от шанса да ми изгасне колата. 100 метра след това опасността беше вече доста реална, като за момемент придърпа, но не успя да изгасне.
Стигнах и до “Изгрев”, но за там вече ми трябваха плавници и се наложи да обърна, за да се прибера.
По пътя към нас реших да мина по паважа, а не по асфалта, защото бях видял каква е обстановката там. На “Билата” се наложи да обърна и да вляза в насрещното по моста, защото нямаше как да мина. Карах до панаира, а след това опитах да мина през тунела и да направя обратен завой на “Тримонциум”. На тунела нямаше светофари естествено. На “Тримонциум” е нормално да няма, все пак беше към 23…
Опитах да стигна до поликлиниката на “Понеделник пазара”, но естествено не успях. Наложи се да карам назад до булеварда, където се включих в движението и реших да опитам да мина през “6-ти септември”, но след 100 метра трябваше да се върна – естествено карайки назад.
Минах през тунела отново и завих покрай “Водната палата” Търсейки пресечката за кръстовището със “6-ти септември”. Естествено обърках уличката, но я открих от втория опит.
В момента, в който стигнах кръстовището, знаех че съм се прибрал, защото следваше само добрия стар паваж, който явно е най-сполучливата пътна настилка. Може да поднася при рязко спиране при мокро време,но поне няма шанс да ти изгасне колата.
Е, прибрах се. Отне ми поне 30 мин., ако не и час. А от работа в трафика се прибирам за 10, максимум 15 мин.
Поне нещо добро се случи освен пристигането ми вкъщи – водата бе дошла. Жалко че нямам интернет още. Но може би утре…