“Глобул” се скръндза за 3 стотинки

Написано на August 18, 2007, в категории: За мен.

Преди 3 дни получих месечната си фактура от мобилния оператор, на който вече 7 години съм клиент. Но най-интересната за мен част липсваше – нямах разпечатка за проведените разговори и използвания интернет трафик.
Веднага пратих писмо на отдела по поддръжка, мислейки си, че разпечатката ми просто е изпаднала от комплекта, но се оказа, че след като имам регистрация в my.globul.bg, нямам право на хартиена разпечатка, а трябва да гледам електронната.
На пръв поглед не е голямо неудобство, но съм свикнал другояче. Защо да не мога да видя разпечатката си в същия момент, в който гледам дължимата сума? Отговорът е защото имам регистрация.
Бе ми предложено да изтрия регистрацията си, за да започна отново да получавам разпечатката. Не виждам смисъла, но явно ме карат да избирам дали да мога да изпращам кратки текстови съобщения безплатно, или пък да получавам хартиена разпечатка.
Мразя да ми прилагат такива византийски номера и вероятно ще избера третата възможност – ще ги сменя веднага, щом мога (в момента, в който Европейската директива за запазване на номерата влезе в сила).
До тогава явно ще ползвам предимно фирмената си карта на “Мтел”, които уж се славят с недружелюбността си, но засега резултатът е 2:0 в тяхна полза. Предишния път, когато ми се издигнаха в очите, беше миналото лято, когато ми се наложи да ползвам GPRS през bluetooth, за да свържа компютъра си с глобалната мрежа. На “Глобул” така и не успях, на “Мтел” тръгна без проблеми.