За изборите и една бедна женица

Написано на August 22, 2007, в категории: За мен.

Преди малко гледах новините по “Нова”. Имаше покъртителен репортаж за жена, болна от рак, която има 3 деца. Та въпросната жена живее в порутена къща, в голяма мизерия. Обаче идват избори, нашият кмет се кани да го преизберат и ремонтира пътища. Заради един от тези пътища ще бъде съборена къщата на тази майка на три деца, която сподели, че не може да си позволи 200 лева наем, защото няма постоянна работа.
Някога е имала и мъж, но сега него го няма, а не плаща и един лев издръжка. Синът й работи на 2 места, защото явно разчитат на неговата заплата, за да вържат някак двата края. Още по-тежкото е, че жената трябва да влезе в болница, за да се лекува, но тя отказва, защото не може да си го позволи, а и все пак парите, които вади, макар и малко (каза за 7 лева на ден), все пак са пари.
Общината според репортерите е била незаинтересована, а и жената така каза – дори не я изслушали. Явно всички тежи държавни кръвопийци са се фокусирали само в една цел – преизбирането на сегашния кмет, който не направи нищо запомнящо се, освен че сложи турски павета и кошчета по центъра, на които пишеше “да живее истанбул” (нарочно с малка буква).
Дано с тази жена всичко се оправи. Все пак има фирми, които спокойно могат да й осигурят най-малкото работа, ако не и жилище. Тя е дала три деца на България и заслужава уважение.