За интернета на “Гигабит”

Написано на November 18, 2007, в категории: За мен.

За пореден път се чувствам “горд” абонат на “Гигабит”.
Вече 12 часа нямам интернет. Не знам снощи колко е валяло и каква буря е имало (аз си легнах в 1:40, а тогава си беше тихо и спокойно).
Днес се обадих на поддръжката на “Евроком”, за да им кажа, че нямам интернет, но, след като ми взеха името и адреса, ме попитаха поредния въпрос за “компютърчетата” дали мигали. Казах им, че съм на линукс. Отговориха ми да рестартирам на уиндоус и да се обадя пак, след което ми затвориха телефона.
Аз естествено нямам уиндоус на рутера, нито на моя компютър, та ми е леко невъзможно да им кажа глупостите, за “компютърчетата”.
Все пак, ако ме бяха изслушали, щях да им кажа, че получавам друг Ip адрес по dhcp, който няма общо с еврокомския ми, но какво да се прави, поддръжка.
Накарах сестра ми да се обади след няколко минути. Попитаха я за “компютърчетата” естествено, но тя ги сектирдоса набързо и те й казаха, че ще пратят група. 6 часа групата не е дошла да смени комутатора, защото обикновено в това се изразяват повредите като завали.
3-4 години бях в локална мрежа, която впоследствие продаде бизнеса си на “Гигабит”. През това време ми се е случвало 2-3 пъти след дъжд да нямам интернет няколко часа, а веднъж и няколко дни, но при сегашния ми доставчик не е имало по-силен дъжд, след който да имам интернет…