Новата работна седмица

Написано на January 22, 2008, в категории: За мен.

Започна и тя, колкото да не ни се иска на голям част от населението, но няма как. Животът продължава с надеждата за петък вечер, когато ще си способен да не се съобразяваш с утрешния работен ден, с шефове, изоставащ график и какво ли не. Тогава можеш да се опиташ да се напиеш безпаметно – нещо, което не успях да постигна миналата седмица, въпреки че обиколих 3 заведения и смесих 4 вида алкохол + някакъв коктейл “Зомби”, който не беше нищо особено – натурален сок с малко боза вероятно рџ™‚ .
Иначе в петък най-после се видях с Митака, Пийча и едно типче от техния курс. Бяхме в някакво заведение до старата сграда на ПУ, после в някакъв ресторант до работата ми, а след това ги оставих и отидох на караоке, за да уважа един колега.
Караокето не ми хареса както винаги – малко народ, главно мъже, които са влюбени в гласа си, студено, но поне бяхме нашата си компания, а имахме и именник, който да изкъпем, така че не си прекархме зле рџ™‚ .
В събота се възстановявах след петъка – нямах махмурлук, но стана в 14 и цял ден се чувствах като парцал. Реших, че ще прекарам деня лежейки, цъкайки Final fantasy 5. Голяма зарибявка е – върна ме в годините от седми клас, когато взимах игри за старата ми “Сега” под наем. Прекарах няколко часа на клавиатурата, които не ми се отразиха добре на ръцете, но поне отново бях щастлив като дете, макар и за кратко.
В неделя станах към 9-10 и го ударих на депресия. Кофти е да си сам и да си мислиш за миналото, особено когато искаш да го забравиш… Това е един от малкото моменти, когато искам да съм на работа, дори в почивен ден.
Все пак имах уговорка с един колега да се видим на кафе ранния следобед, където загубих няколко часа в нелоша компания – имаше многобройни теми за разговор – как се прави количка за пазаруване, как се пази сесия, разлика между сесиите в Java и PHP, дизайн на уеб страници и какво ли не. Дори за имплементация на граф и указатели на асемблер се заговорихме, но единодушно решихме, че времето ни е по-ценно от разните експерименти, пък макар и да го прекарваме мързелувайки :).
В неделя вечер гледах снукър и легнах, но 3 часа не успях да заспя от болки в ръката. Имам една седмица курс на хапчета и след това май отивам към по-лошото, а именно операция. Ще се постарая да си довърша проекта преди това, че не искам да изоставя колегите си, но не знам дали ще успея, защото болките се засилват, а май единственото лечение е операця рџ™Ѓ .
Ще видим какво ще стане, планирам тази седмица да изляза поне два пъти с университетските ми колеги, защото искам ли го, или не, животът си тече, а и като не мислиш за някои неща, някак минават по-лесно, макар и временно…