Здравословни и служебни проблеми

Написано на January 31, 2008, в категории: За мен.

Тази седмица 2 пъти ходих на лекар – първо в понеделник, когато ми казаха, че ще минавам на мускулни инжекции за ръката, а после днес, когато отидох на терапията и да ми поставят инжекциите.
Кофти е, че се стигна до това положение, защото след него следва само операция. Принципно не съм толкова зле, просто трябва да стоя далеч от клавиатура, но някак ми е трудно, особено след като 9-10 часа на ден работя на такава (понякога и без почивка, за да наваксам дни, когато няма да ме има на работа, а ще съм в университета).
Е, днес шефът ми поднесе неприятна новина – отработените повече часове съм можел да си ги взема, след като му кажа кога ми трябват и той прецени дали ще може??!
Чакай малко, аз няма да ходя по жени или да се забавлявам – ще ходя да ме бодат и на някаква терапия за раздвижване на ръката, а и тези часове съм си ги взел някога.
На фона на липсващата ми декемврийска заплата нещата не изглеждат особено стимулиращи и въпреки това си мисля за проекта, но след като не е оценено, спокойно ще си взема една седмица болнични, пък да се оправят. Утре ще видим какво ще стане. В най-лошия случай ще ме “напуснат”, но може и сам да си тръгна, ако ме ядосат. След като нямам заплата на 10-ти (както ми пише в договора), спокойно на 11-ти мога да се махна без каквото и да е предизвестие. Определено няма незаменими хора, но ще загубят много повече време колегите да се оправят с криптираните ми уеб услуги, отколкото тези пусти 20-30 часа, които исках да ползвам.