16-ти март

Написано на March 17, 2009, в категории: За мен.

Измина поредният понеделник, който този път ме остави с негативни чувства. Проблемите в работата ще се оправят някога – или с нова работа, или ще ми вдигнат заплатата, но, за да стане това, не смятам да си мълча, особено като знам че съм прав…
Няколко минути преди 9 сутринта прочетох новината за арестуваните ислямисти от Гърмен. Дори не съм сигурен мога ли да го намеря на картата, но новината ме зарадва и се сетих за “1984” на Джордж Оруел – там полицията на мисълта винаги идва през нощта, когато си най-слабо подготвен…
Повечето хора, които ме познават знаят, че не съм особено толерантен – приемам различните и основните им човешки права, но не ги харесвам, особено като парадират с това. Най-мразя когато заставят неориентирани или обиждат българите, наричайки ги с една турска думичка, която не смятам да използвам…
Няколко часа по-късно поръчковите медии започнаха да пишат и правят репортажи колко невинни били арестуваните. Интересно защо ли не вярвам на нито една от тях – или са прекалено наивни, или подкупени – друга причина не виждам.
В Гърмен нямало проблеми, никой никого не заставял да носи забрадка и да се държи според мюсюлманските повели, населението щяло да излиза на мирен протест в защита на кмета… Бих възкликнал “този филм съм го гледал”, само дето не съм бил роден по времето на Голямата екскурзия, когато всички турци уж доброволно напускаха страната ни… Само дето нещата са били организирани от агент Сава, като е наредено на турците да напуснат… Знам за тези неща, защото баба ми беше учителка в едно село до границата ни с турция (нарочно с малка буква) ,а по-късно и аз съм живял с нея близо година. Та там местното население е разказвало на какво са подложени и как нямат особено голям избор – гласуват за ДПС под строй и заплаха…
Както и да е, все по-малко вярвам в българските правосъдие и закони, но се надявам ДАНС да си свърши работата и да видим фундаменталисти в затвора.
След фитнеса днес се загледах и в телевизора – даваха “Музикален идол”, където едно сляпо момиче (Вики Димитрова) изпя красива песен на Шакира, а след това водещите разказаха и за тежката й съдба – тя ослепяла от систематичен побой от приятеля й Димитър Симеонов (снимка тук авторът я е махнал, затова тук може да бъде намерена друга – от вестинк “Стандарт”), бивш барабанист на ПИФ и Сленг. Преди близо 3 години е имало начин да се спаси, но едни 30 000 лева са я разделили от това да вижда отново… А днес вече е твърде късно – при отлепена ретина клетките умират бързо и не се възстановяват…
Извергът си е изкарал медицинско, че е шизофреник и сега нито е в затвора, нито в лудница. Нямам идея къде е, според някои слухове е дори извън България, но където и да е, надявам се ще получи наказанието, което заслужава, защото никой няма право да отнеме зрението на друг…
Адски ми е жал за момичето – преди 3 години 30 000 лева не са били малко пари, но са сума, която може да бъде събрана. Къде бяха онзи национален предател Първанов с неговите коледни кампании или медиите, които ни заливат с простотии за новородени мечета, жирафи, носорози и какви ли не безсмислени “новини”? Какво стана със закона, с който щеше да се вкара данък от лев-два за събиране на помощ за нуждаещи се хора? И докато това момиче се е борело да събере парите, то поне един от тези 240 народни представители е уговарял сделка с 50 000 комисиона…

10 Replies to "16-ти март"

маринито  on March 17, 2009

В България е, във Варна. При това си свири всяка вечер в едно заведение в града. Просто не мога да си представя какъв човек може да стори това на такова младо, хубаво и интелигентно момиче. Нямам думи!

tereza  on March 17, 2009

ООО, бях сигурна ,че копелето вече е извън България.Плъхове като него винаги надушват опасността.Сега ще почака да се позабрави случката и чак тогава ще се върне.Ако знаете къде живее копелето , направете нещо – поне съсъ черен спрей?

Тиндор  on March 17, 2009

За съжаление аз не разполагам с никаква информация за местонахождението на този изверг, но има надежда той да бъде нaказан, ако е в пределите на милата ни родина. Преди малко чух по новините, че прокуратурата се е самосезирала по случая с Вики. Вече, мисля, съдебните разноски няма да са проблем за момичето, но пък за очите й е твърде късно рџ™Ѓ

Cream  on March 18, 2009

Доброто възпитание, както и наличието на авторски права предполагат да се иска разрешение, когато се ползва чужд снимков материал. Тъй като пусната от вас снимка на Димитър Симеонов е моя и мога да го докажа моля да я махнете от блога си или да се свържете с мен на е-мейла ми.

iva  on March 18, 2009

Искам да попитам Маринито в кое заведение свири Димитър

Тиндор  on March 18, 2009

Изпратих писмо на Cream с мнението ми по въпроса за “снимката”, като съдържанието му е следното:
“Здравейте,
Видях че сте оставили коментар в блога ми относно снимката на Димитър.
Съжалявам че съм накърнил правата Ви, ако пожелаете ще ви цитирам като източник на линка към снимката. Може да поискате и да я махна, но някак не обичам цензурата.
Що се отнася до авторските Ви права – снимката не е на моя блог, а е линк към сайт, на който Вие сте я качили. Идеята на интернет е хората да свързват страниците една с друга. В този ред на мисли не съм убеден, че нарушавам каквито и да е Ваши права, след като снимката е публикувана – като не искате някой да я види – можете да я махнете. Не ми е известен закон, който забранява слагането на линк към чужд сайт. Поправете ме, ако греша.”

След като вие нападнахте възпитанието ми, нека аз задам един въпрос – що за човек иска да изкара дивиденти от една човешка трагедия, като вероятно ходи по блоговете и заплашва авторите им с въображаемите си авторски права над линка в интернет?

Cream  on March 19, 2009

Не очаквам никакви дивиденти – просто не желая снимките ми да бъдат ползвани, за да популяризира някой блога си нищейки хорските трагедии!

Тиндор  on March 19, 2009

Ако си бяхте направили труда да прочетете поне 1-2 други мои поста щяхте да забележите, че въобще не ме интересува популяризиране на блога ми – пиша за нещата, които ме вълнуват или се случват около мен, за да могат приятелите ми, с които за съжаление се виждам доста рядко напоследък, да знаят какво се случва с мен.

Cream  on March 19, 2009

Спорът се отклони твърде. Помолих просто да махнете снимката.

Тиндор  on March 19, 2009

Не мисля да го направя. Най-малкото защото няма снимка тук, а само линк към нея. Ако толкова държите да я няма – не съм запознат как работи flickr, но вероятно има начин да я изтриете или преименувате, което ще направи този линк невалиден.

И понеже в писма коментирахме, че аз съм бил причината тази “снимка” да изтече, това не е вярно – тук могат да се видят други 3 снимки (пуснати по-рано от “статията” в моя блог) от същия автор , който дори може да не сте Вие. И не, нямам второ “аз”, наречено “dandi4ka”.