Още една седмица

Написано на April 4, 2009, в категории: За мен.

И тази седмица е на път да свърши, като за пореден път нямаше почти нищо запомнящо се – работа, фитнес, обяд с колегите от университета и едно ходене на кино в новия универсален магазин в града.
В четвъртък 8 човека се организирахме да гледаме триизмерната версия на “Чудовища срещу извънземни” в новото кино, което се намира на последния етаж на универсалния магазин и разполага с 11 зали. За мен обаче по-голямо предимство е наличието на безплатен подземен паркинг, защото друг път едвам намирам места по центъра.
Въпросният търговски център обаче не ме впечатли кой знае колко – виждал съм такива в София, като на етажа с киното дори магазините и заведенията бяха от същите вериги. Все пак е лъскаво и приятно, макар и еднообразно – основно магазини за дрехи и кафенета, а първите слабо ме интересуват…
Триизмерната прожекция на филма ми хареса, както и салона, в който я гледах – първото кино, в което са се сетили да оставят повечко място за краката на хората. Така изгледах филма доста комфортно.
След края на прожекцията излязохме от друго място, не от където влязохме. Там попаднахме в един коридор, който бе дълъг поне 100 метра и единственото място, където можеш да се отклониш са тоалетните – за мъже, жени, деца и инвалиди… Веднага след тях коридорът те довежда до касата, от която си тръгнал.
След киното с колегите решихме да отидем някъде на кафе. Опитахме да си намерим място в търговския център, но те бързаха да затварят, въпреки че бе само 22 часа. Наложи се да отидем в едно заведение в “Смирненски”, в което не бях ходил досега и ми хареса.
След това се прибрахме, като метнах Андрей през офиса му, че си беше изгубил ключовете и се надяваше да са там. За негово щастие ги намери и не е спал на работното място (или поне така разправя).
В петък бяхме само на фитнес, като за съжаление не се организирахме за никакво излизане. Надявах се днес да стане нещо, само дето явно на никой не му се ходи на клуб. Разбирам ги донякъде – малка част от познатите ми слушат хаус или, както му викат, “техно”. А нечалга дискотеките основно са това – “техно” и черно. Спомням си последния път като бях в ретро клуб – за 2-3 часа преброих 7 ретро песни. Останалото беше разновидности на хауса и негърско виене, цирикане или просто нареждане… Както и да е, явно и тази седмица няма да се излиза.
Утре ще се съберем колегите да си довършим ДнД арената и цикълът започва отначало, като сме оставили още една седмица зад гърба ни и сме с толкова по-близо до лятото и концертите в Каварна, които се надявам да посетя, ако уважаваният съд не ме спре, призовавайки ме на делото ми срещу паяка на “Общинска охрана”.