Мрънкане срещу комунистите

Написано на April 10, 2009, в категории: За мен.

Вчера чух за един законопроект, одобрен от временната комисия в Парламента, която се занимава с промените в изборното ни законодателство. Та в него се предлага повишаване на процентите, нужни на коалиция да влезе в Народното събрание. Процентът е 8. Т.е ставаме свидетели на поредната наглост от страна на БСП и ДПС, макар доколкото чух и Яне Янев да има немалко участие. С тези промени се цели СДС и ДСБ да не влязат в Парламента. Сигурно няма да гласувам за бъдещата коалиция, но не пречи да се възмущавам от действията на комунистите. Защо просто не си гласуват да са единствената партия в България (имат опит с Димитровската конституция)?
Глупостите на червените не свършат – днес разбрах, че са въвели извънредно положение в София. Честно казано останах учуден – знаех че кметовете могат да обявят извънредно положение в общината си, но да го прави правителството?
Както и да е – за мен това е глупост. Не живея в столицата, но кризата с боклука не е от днес и гарантирам, че сега не е по-зле от седмицата, в която “Новера” спря да извозва боклука. Но какво да се прави, избори наближават, трябва да се отчита дейност…
Третото, което ми направи най-голямо впечатление днес, бе фактът, че около Ловеч е имало комунистически лагер, подобен на Белене. Прекалено малък съм да помня, а не знам защо не съм учил по история за този лагер, наречен (иронично или не) “Слънчев бряг”. Според уикипедия там са загинали около 150 души от близо 1500-те “обитатели”. Дотук е сухата статистика, която една енциклопедия може да даде – полага контурите, но изпуска щрихите на човешките съдби…
В “Ясновидци” гледах историята на един човек, прекарал известно време там. Той разказа за нечовешките условия и отношение на пазачите към хората. След някакво срутване на скали, затрупали двама души, той тръгнал да помогне на хората, но пазачите го спрели с думите “Кой ти е казал на теб да ходиш да помагаш” и го смлели от бой до припадане…
Разказваше още как двама души се хвърлили от скалите, само и само да не продължават да мъкнат камъни… Със сълзи на очи разправяше за някаква барака, в която слагали труповете в чували. Който не се побирал в чувалите му режели краката…
Ето и свидетелства на друг човек от лагера, които намерих на този сайт :
“Бившият лагерист Нено Христов от с. Изворово, Старозагорско, свидетелства: “Никога през живота си не бях виждал гнойни рани по телата на хората, в които имаше червеи. Единственото нещо, което можеше да се направи бе да помолиш близките да уринират върху раните по гърбовете, за да заздравеят, други средства нямаше…”
Как може да се подлагат хора на такова отношение! На всичкото отгоре там е имало и жени…
Естествено осъдени няма :
“Следствието сигнализира ЦК, която съставя комисия за разследване на случая, чиято дейност потвърждава фактите за извършени убийства. Комисията предлага на Мирчо Спасов да се наложи партийно наказание “порицание”. В секретната стенограма Живков го защитава: “Той е дисциплиниран човек. Този случай го е съкрушил. Аз разговарях с него много сурово, питах го: “Ти идиот ли си, та допускаш такова нещо?” Той е златен човек, много предан, но бе малко стихиен. Да му запишем партийно наказание.”
Лагерът е закрит 1962-а година. От тогава е минало достатъчно време, за да се запише в учебниците по история, но интересно защо ли го нямаше в моя, който по една случайност беше и разширен (профилът ми бе хуманитарен с история и география)…
Идват избори и комунистите пак се точат да ги спечелят, но гарантирам им, моят глас няма да го получат. Привърженик съм на утопията всички да сме равни и да получаваме според нуждите си, но съм наясно, че това няма как да стане.
А комунистите, както и да се преименуват, както и да нарекат идеологията си, те си остават долни комунисти…
Ще кажете, че е лицемерно, при положение, че бях член на партията, убила Стамболийски, но едно е политическо убийство на един човек, а съвсем друго е геноцид над сънародниците ти.
Нямам против заблудените хора, които сляпо гласуват за комунистите, но според мен те трябва да бъдат обучени за зверствата, извършени от партията, която подкрепят, пък след това да решат дали пак ще гласуват за нея.
Честно казано не знам много и за фашистите, но знам какво става след 1945-а година – измислени са специални текстове, които да описват убийства, извършени от фашистите – например детайлно описание на убийство на дете. Тези текстове е трябвало да включват тогавашните автори в “произведенията” си.(естествено не 1:1).
И докато днес няма фашисти, които да драпат до властта, то комунистите явно са вечни.
А дали на пода на деветия кръг на ада няма червена петолъчка?