“Let The Music Move Ya”

Написано на April 24, 2009, в категории: За мен.

Днес случайно видях клипа на английската версия на песента на Deep Zone и Йоана. Гледах го, свален от полското MTV, което показва колко съм изостанал да похваля песента, но истината е, че съм дърт и рядко ходя по клубове…
Все пак за клипа – в него има блондинка, мома с народна носия, баница, айран – все наши символи, които да заинтригуват чужденец. Е,има и негър, но той предполагам е сложен там, за да не ги обвинят в расизъм, а и вероятно да покажем колко сме толерантни. Това естествено е просто стереотип (най-малкото аз не съм от най-толерантните), но все пак ми харесва. Можеше да е просто поредният гаден хаус клип в стил “Коня” (The Drill – The Drill), но е нещо повече, или поне спечели мен.
На български песента не ми харесваше. С “Лесно се възбуждам” за заглавие и припев се нарежда съвсем малко пред някоя чалга песен… а вероятно можеше да е “Лесно се събуждам”, което не вкарва директно лиричния герой в категория “лека жена”.
Както и да е, песента си заслужава и остава да пожелаем успех на Deep Zone и Йоана и занапред да правят песни, които да влизат в денс класациите. То се е видяло, че поп изпълнителите явно са некадърни да направят голям хит, но си има и оправдание – нямаме негри. А точно черното се слуша в момента. Сигурно има хора, които харесват лигави педалчета в стил “Моранди”, но масово “младежта” слуша черно или цириканията на Тимбърлейк. (Разочарован си пускам Jessica Jay – Casablanca (Dance Remix) и натискам “Publish” на “статията”)