Малко негативни отзиви за “Рандеву” в Пловдив

Написано на June 10, 2010, в категории: За мен.

Днес с колегите решихме да обядваме в едно квартално заведение, не много далеч от работата ни. Запалих колата и отидохме, като вътре беше почти празно. Знаейки колко бавно е обслужването навън, ние седнахме вътре. Поне 15 минути чакахме някой да ни забележи, като сервитьорките нямаха проблеми да сервират на съседните маси, които междувременно се напълниха. В крайна сметка ни дадоха меню и си поръчахме. Понеже манджите очевидно не ставаха, аз си поръчах картофени кюфтета, трима колеги си поръчаха нормални, а колежката – някакъв огретен с тиквички. 15-20 минути по-късно, все още не бяхме получили супите си, когато дойде сервитьорката да каже на колегите, че кюфтетата са свършили. Как свърша скара е друг въпрос, но да приемем, че е било така. Колегите смениха трите порции кюфтета с картофени, което отне 10 минути. След тези минути, сервитьорката дойде пак и каза, че вече нямало и картофени кюфтета. Поръчахме си пържени картофи повечето, защото вече закъснявахме за работа. Малко по-късно пак имахме посещение от сервитьорката, която каза, че и огретенът бил свършил… А точно заради него не си тръгнахме половин час по-рано…
Най-кофтито е, че хората, които дойдоха след нас, се наядоха с нашите картофени кюфтета и огретен, а те бяха при същата сервитьорка… След лекия скандал дойде нейна колежка и предложи безплатни бири за всеки, но ние вече бяхме закъснели за работа, поискахме си касовата бележка, която на нищо не приличаше от зачертани редове, платихме си точно сумата (без нито една стотинка бакшиш) и си тръгнахме, уведомявайки ги, че няколко месеца повече там няма да стъпим.
Та, ако предпочитате да обядвате за под 1 час и да се върнете в обедната си почивка, не ходете в “Рандеву” в Пловдив. По принцип и там става, но напоследък явно не е така.

2 Replies to "Малко негативни отзиви за “Рандеву” в Пловдив"

magalenha  on February 7, 2014

Супер, снощи бях там. ремонтирали са го, сега изглежда културно и уютно!!!! Готвят много добре! Ние бяхме там специално заради десерта “Кайзершмарн”, тъй като в нашумялата бирария Jägerhof, където готвят безобразно, ни сервираха бледо и ужасно на вкус копие на този австрисийски десерт. Живяла съм в Германия и знам как се прави и не съм яла по-добър от този в Рандеву. Поздравявам готвача!

Обаче защо нямаше кой знае колко хора в четвъртък, ме узадачи и затова пиша този коментар тук. Пожелавам успех на заведнието, че иначе къде ще ходя да ми правят такъв “Кайзершмарн”…. рџ™‚

magalenha  on February 7, 2014

Тиндор, може да напипеш малко лоши отзиви за бирария Jägerhof- напълно ще те подкрепя. Това място може и да е хубаво като обстановка, но кухнята е ужас и ако се харесва на някой- то може би защото този някой не е ял тези ястия така както трябва наистина да бъдат сготвени и няма база за сравнение или е непретенциосен. Обаче толкова я възхваляват, че много се дразня. Копвам ти тук мой коментар в техния сайт във ФБ, за да видиш какво имам предвид:

“Не съм доволна! Който дава отличните си отзиви, значи е непретенциозен. Бяхме в бирарията с компания . и поръчахме ястия с кнедли, специално заради кнедлите. Живяла съм в Германия и исках да покажа някои типични ястия на моите приятели. Дивечовото месо ни бе сервирано, но вместо кнедли с пюре, което имаше ужасен вкус. КОгато попитах сервитьора на име Александър, тъмен, закръглен, с очила с дебела рамка, защо не пристига, това което сме си поръчали по меню, той едва ли не се държа сякаш съм отишла да се заяждам нарочно и ми каза като не ми отърва да съм се оплачела в книгата, в менюто пишело кнедли , да ама по принцип в бирарията нямало (не само за тази вечер- изрично го попитах, за да знам за друг път да дойдем ,ако случайно не сме оцелили ден)…никакво отношение, никаква любезност…Ами като няма по-принцип кнедли, да кажат предварително сервитьорите или да си актуализират менюто, в което има 4-5 ястия все с кнедли….. Кайзершмарн-а , който си поръчахме, също беше една проста по-дебела палачинка, а то има по-принцип орехи и ябълка..има заведения в пловдив, като Randez vous , където го правят както трябва, въпреки че са с непретенциозна обстановка и цени. Да не говоря за обацтата- която преди поне беше 3 топки, а сега за около 5,50 лева две мини топки- мисля, че е смешно да се пести от нормалните порции, както и от качеството на храната. Да не говорим, че уж е немска кухня, а в менюто има всичко на всичко 7-8 немски ястия, друго е филе елена, дробчета и кебапчета. Хубаво, че обастановката е наистина много добра, и певиците и музикантите са супер, иначе все по-малко хора щяха да ходят. Защото в България всеки разчита на това, да зариби хората в началото и после да ги реже и цака и да си мисли, че те не забелязват. Но това не е така!!! Забелязват и много от познатите ми чувам да казват- повече няма да стъпя там , кухнята не е добра! И съм сигурна, че както аз имам такива познати, така и всеки или повечето нормални пловдивчан, все ще имат познати , които също да са разочаровани.. Жалко, защото Ви е хубаво заведението и сте се постарали, но наполовина работа. Който си държи на клиентелата ,го показва, и който има акъл за бизнес, ще държи на това, защото това дава резултат. поздрави и с най-добри пожелания да се оправят нещата, защото наистина много ми се идва пак! ”

Поздрави от мен рџ™‚