Море 2010

Написано на August 16, 2010, в категории: За мен.

Вчера се прибрах от близо едноседмичната ми почивка в Приморско. Чувствата, с които оставам са смесени за съжаление.
Приморско не е от местата, които ще посетя пак скоро, в това съм сигурен. Причините са няколко – само в моя блок в Пловдив има повече климатици отколкото в 1/2 от центъра на Приморско. Освен това ходехме по 1.5 км., за да обядваме в единствения ресторант, който имаше и пускаше климатика си. Останалите заведения предлагат просто маси навън или пък вътре с отворени прозорци и врати с цел да става течение, но то не бе достатъчно. Дори вечер навън бе горещо, какво остава за вътре…
И трето – чалгата е навсякъде. Много е трудно да се намери заведение без чалга.
Като изключим тези неща, почивката ми мина горе-долу добре. Не пропуснахме нито един ден, като времето бе топло, да не кажа горещо, водата беше сравнително чиста и нямаше медузи или щипалки.
Обаче не ми хареса “работата в екип” на компанията, с която бях. Всеки действаше горе-долу като свободен електрон, отколкото като едно цяло. Разни групички ходехме по отделно на плаж, като понякога се засичахме, а друг път – не.
Дори като отидох да се пробвам на parasailing не дойде никой с мен, а исках снимка за спомен.
Естествено аз като част от групата имам немалка вина за незадружната работа, като дори прекалих със саркастичните шеги по адрес на един неин член, но се извиних и мисля, че всичко е забравено.
През престоя си в Приморско тази година исках да се гмурна и да се спусна с пара-,делта-, или какъвто там планер се води над морето, но и двете неща не се случиха и в крайна сметка вчера тръгнахме в 6 сутринта към Пловдив, като към 11 часа бях щастлив да си бъда вкъщи и да се заема с нещата, които предстояха.
В заключение – тази почивка не беше хубава, но не беше и лоша. Най-лошото нещо, свързано с нея е това, че свърши и утре съм на работа.