Понеделник, вторник и сряда

Написано на August 25, 2010, в категории: За мен.

Дотук седмицата се развива доста добре откъм контакти и спорт – в понеделник се срещнахме с Митака и си поговорихме за нещата от живота, работа и всякакви други глупости. В общи линии беше среща само за час-два, но беше добра.
Във вторник се видях с Мечката, защото не се бяхме виждали от доста време, а той нали беше в чужбина, та разказа набързо как са прекарали и някои по-интересни моменти от престоя и пътуването.
За съжаление и двамата ми събеседници искат да мигрират (кой в друг град, кой в друга държава), което за мен е тъжно, че са стигнали до този извод. Пловдив не е малък град (противно на нечии очаквания) и тук има възможности да се развиваш професионално. А България пък може да не е най-прекрасното място за живеене, но това си е нашата родина и нещата тук ще се оправят, рано или късно. Почти всеки може да си купи билет и да замине, но защо трябва да ставаш поредното зомби-работохолик и да се трепеш за висок доход, като тук вадиш нелош? Според мен по-големите финансови нужди на човек се изчерпват с кола, апартамент, образование и джобни. А професията програмист предлага възможности да изкараш достатъчно, за да си ги позволиш (стига да спестяваш, а не да харчиш за глупости). Е, за апартамент ще трябва да почакаш малко, но навън също си плащат ипотеката с години.
Като оставим настрана финансовите въпроси, днес трябваше да избера бягане на гребната или фитнес с познати. Предпочетох бягането не за друго, ами сега съм на диета и е по-лесно да избягаш 1.75 км. с 1400 дневни килокалории, отколкото да вдигаш за гръб и трицепс и след това да си легнеш гладен, защото вече си си изял полагаемото и нямаш право на повече.
Така преполових седмицата, като единствено за утре и почивните дни нямам планове какво да правя, но събота и неделя обичам да си стоя вкъщи и да не правя нищо ( а и има формула 1) , така че те са почти планирани, а в петък смятам да излизам в “Сенса” с няколко приятели, познати и който друг дойде, или видя в заведението.
За утре имам 1-2 идеи какво да правя, но все още не съм го решил твърдо, но ще е или кафе, или ще отида да похвърлям баскетболна топка, че вече не играя баскетбол с другите, а никога не е излишно да изхабиш малко калории, тренирайки стрелбата си. Сега се сетих, че мога да отида да се катеря и на стена, като днес имах такава оферта, но я отклоних. А и до утре вечер има над 20 часа, така че време за нови идеи решения има колкото искаш рџ™‚ .
И така, надявам се и остатъкът от седмицата да съдържа приятни емоции.

2 Replies to "Понеделник, вторник и сряда"

-  on August 26, 2010

Какъв доход трябва да имаш в Пловдив, за да си позволиш апартамент (нов, 100 квадрата с две спални) и кола (нова, нека не е БМВ, а да е Тойота)? Джобни ОК, ами за жена и деца?
С 1500 лева не става, с 2000 също.

Тиндор  on August 26, 2010

1500 лв. е един нелош доход, с който можеш да си вземеш и кола, и апартамент на изплащане.Никъде в поста не споменах за нов апартамент или кола, но нека бъдат нови. Една “Ярис” е близо 17 000 лева. Ако не ме бяха сполетели доста по-сериозни проблеми, нямаше да ми е трудно да си купя. Мен лично ме устройват и втора употреба. За жена не мога да кажа, понеже съм ерген, но мисля, че и тя ще вади някой лев. Децата определено искат разходи, с които също не съм запознат, но колегите програмисти спокойно си гледат двете деца и те не изглеждат лишени от нищо, макар бащите им вярно да карат коли втора употреба, но поне имат нови жилища.