6-ти септември 2010

Написано на September 7, 2010, в категории: За мен.

Тази година някак го нямаше настроението от предишните, а, като се разкарах из града, явно не е само при мен така. Преди имаше трибагреници по основните булеварди, а тази година – нищо. Минах по 4 големи булеварда около центъра и не видях едно знаме на крайпътен стълб. А съм сигурен, че не може да са откраднати, просто някой не е искал да плати да се сложат вероятно.
Както и да е, сивотата беше налице и по нищо не можеше да се познае, че днес е празник, освен по по-големия брой търговци и хора по главната. Някак Пловдив все повече става сив в стил София, което не ми харесва, но и аз съм виновен, че не извадих почти новото си знаме от целуфанчето и не го разпънах на терасата, обаче, както вече казах, тази година не ми беше до празнуване.
Вечерта бях канен и на рожден ден от 20 часа в едно заведение “Green bar”, което само по себе си не е лошо, но менюто му е странно (някакви индийски, кубински и предполагам арабския ястия с ориз, боб, леблебия, гъби, подправки и месо), а и обстановката е леко претенциозна – с тихата си музика и двата комплекта прибори. Все пак заведението става, просто не е за всяка вечер.
Та отидох си аз с 10-те минути планирано закъснение, подарих си подаръка и си прекарахме добре, само дето 2 часа по-късно взеха да затварят и ни изгониха. Били минали вече на зимно часово време и към 22:20 си тръгнахме, кой с мисли какво ще прави през следващата година от живота си, кой с усещането, че утре е на работа и трябва да става рано рџ™Ѓ .