Първа седмица от 2011-та

Написано на January 8, 2011, в категории: За мен.

Самата нова година не започна изобщо добре – на втори януари кучето повърна и веднага го закарахме на лекар (сварихме ги 10 минути преди края на работното им време). Биха му 3 инжекции, взеха му кръв и ни притесниха с това, че повръщането можело да е симптом на какво ли не. След като се прибрахме, кученцето започна да скимти много жално и да не може да си намери място от болки. Все пак заспа по едно време и спа до сутринта, когато пак отидохме на лекар да бият инжекции. Все още не знаеха какво му е. След 12 часа отидохме пак за инжекциите и евентуално рентгенова снимка, защото имаше съмнения, че е глътнало нещо, но лекарят реши да отидем за снимка на следващия ден, ако се наложи. За щастие не се наложи – направиха ни контролен преглед. Биха за пореден път обезболяващи и ни пратиха вкъщи с хапчета, които да се пият 2 дни.
И така, до сряда бях на тръни и недоспал, защото се налагаше да ставам 1 час по-рано, за да карам кучето на лекар, а след работа (и след лекаря) пиша курсова работа, която трябва да предам на 15-ти януари.
В четвъртък имах имен ден. Не го празнувах и тази година – само почерпих на работата, колкото да отбия номера.
Вечерта пак е имало проблеми на работата, само дето не са успели да ме намерят, защото телефонът ми беше без звук. Но и да бяха ме намерили – проблемът се оказа мрежови, а дата центърът е в щатите, та не мога да направя нищо по въпроса…
В петък – имен ден на сестра ми, която също не го празнува, затова отидох на рождения ден на Лъчо. Колебаех се дали да отида до последния момент, но реших, че рожденикът е по-важен от отношенията ми с гостите. В крайна сметка не беше толкова зле, колкото очаквах. Дори отидохме в “Сенса”, където прекарахме времето си до 4 сутринта.
Това относно случките. Малко размисли за изминалата седмица – забелязвам, че все повече анархични мисли ми се въртят в главата покрай “Уикилийкс” и цензурата навсякъде. В края на миналата година участвах в ДДОС атака срещу “Bank of America”, а в началото на тази – в “Operation bling”. Преди година не съм и предполагал, че може да изкарам всичките си банкноти в обръщение и да ги “надраскам”. Все пак парите са символ на независимата държава.
Но уж живеем и в свободна държава, с некорумпиран съд и независими медии. И все пак, защо ли не чувам новините, които ме интересуват, а дават глупости? Къде са ежедневните разкрития от “Уикилийкс”? Къде е отразяването на събитията в Тунис? А това, че около 5000 служителя на Пентагона са поръчвали детско порно (и естествено няма осъдени)?
Не, много по-важно е да знаеш, че в еди коя си арабска държава направили изкуствен дъжд 52 пъти за 1 година, че Джъстин Бийбър и Селена Гомез са се возили на яхта, че мнението на онзи руския агент за правителството ни е “мъка”, но няма и грам развитие по проблема с посланиците от бившата ДС… И “горещата” новина от преди 2 часа – датската принцеса е родила близнаци… Да са живи и здрави, ама мен грам не ме вълнува. Искам не 1 час новини всяка вечер, а може и 10 минути, но качествени и стегнати – политика, икономика, криминална обстановка. Останалите 50 минути могат да се запълнят с публицистика, само дето трудно се правят политически коментари, когато над “независимите” анализатори се упражнява допълнителен натиск…
Искам прекалено много от телевизии, които промиват мозъка на домакините с турски сериали, но предполагам, че те самите искат такава аудитория – безопасна, инертна, контролируема. Иначе, току виж на някой му хрумне еретична мисъл и се замисли трябва ли му телевизия, по която дават само боклуци…