Последен ден от отпуската

Написано на August 21, 2011, в категории: За мен.

За съжаление от утре съм на работа, а така не ми се ходи… Някак адски бързо отлетяха 2-те седмици отпуска, която си бях взел. Причина да не ги усетя е и предполагам една задача от интеврю за външна фирма, където трябваше да се напише паяк/парсер, който чете УРЛ-та от пропърти файл и търси линкове. Вътрешните линкове ги обхожда навътре, а външните – само ги записва (и така за всеки линк, като аз сложих дълбочина 5). Задачата не е сложна сама по себе си. Сложно е ограничението – имаш един час да го направиш. И все пак всички се справихме със задачата, само че на мен стресът ми дойде малко в повече, комбиниран с другия проект, където 3 дни се настройва средата (там не е за разправяне – всички е конфигурации и съвсем малко програмиране)…
Както и да е, взех си отпуската и още първия ден реших да се позанимая с банки – да си закрия едната дебитна карта в “Райфайзенбанк”, че мразя да ме правят на идиот – вкарват нова месечна такса, но на сайта пише, че имаш нова услуга, а не промяна в таксата. След няколко психоатаки и съответно отговор от моя страна, сметката ми бе закрита (уж трябваше да я закрият още преди близо месец и да ми прехвърлят парите в друга банка, но не би – трябваше да им прочета някои клаузи от техните общи условия). След банката се засякох с бивши колеги от “Кодар” и отидохме да обядваме заедно, а после се прибрах вкъщи да почета.
Първата седмица правих основно това – четене на фентъзи книжки и спане, като гледах да си наваксам пропуснатите уикенди, когато трябваше да ставам за университета.
Втората седмица от отпуската ми беше също горе-долу така, само дето във вторник се видях с Мечката и Дани, а в сряда отидох на плаж (вероятно ще ми е единственият тази година). В четвъртък реших, че ще спра със сериозното (повече от 5-6 часа на ден) четене за няколко дни, че да ми починат очите и сега почивам като не правя нищо рџ™‚
Само в петък вечер бях в “Сенса”. И все пак ми се струва, че не успях да си отспя. Нищо, може би около Нова година ще имам този шанс (едва ли, но знае ли се).