Магистър по финансов мениджмънт

Написано на December 1, 2012, в категории: За мен.

Вчера, след 12-дневно чакане, видях резултатите си от Държавния изпит по финансов мениджмънт. Имам четворка, което при други обстоятелства бих сметнал за неуспех, но не и в този случай.
Поради работата и ограниченото свободно време успях да уча за Държавния пълноценно една седмица (взех си отпуска) и допълнително още една по няколко часа на ден след работа, като тогава считах за успех, ако можех да прочета 20 страници за вечерта, защото бях психически уморен.
Както и да е, купих си развити теми и ги научих, но остана големият проблем – грозният ми почерк, който дори аз не мога да разчета на моменти.
На 18-ти ноември писах два часа като в транс каквото помнех и после видях, че само на първите 2 страници нещата са четливи. Още в самото начало ни бяха казали, че нямаме чернови, така че реших, че няма да преписвам отново написаното и го предадох, тайно надявайки се да не ме скъсат.
Изминалата седмица преди петъка, в който видях резултатите, беше ужасна за мен – във всеки момент бях пред инфаркт, чудейки се дали ще имам 2 или 4. Ако ме бяха скъсали щеше да трябва да си взема отпуска, за да уча отново, но в добавка щеше да трябва да си променя почерка.
Опитът ми от лятото на тази година показа, че с изписването на 2 тетрадки по техническо писане, почерк не се поправя, та щеше да трябва да отделя още повече време. A биологическият часовник си тиктака и не съм вече първа младост. Оправянето на почерка щеше да забави другите планирани задачи – курса по китайски и целта с най-голям приоритет – жена и деца. Някак 7 месеца забавяне заради един почерк ми се струваше прекалено…
За щастие преподавателят пише почти толкова грозно и някак е разчел темата ми. Не знам защо му се е занимавало честно казано, но съм щастлив, че го е направил. В противен случай и аз щях да съм сред списъка с 20-30 двойки.
Но вече завърших и мисля с това да приключа формалното си образование. 8 години посветих на този университет. Периодът е дълъг и е съпроводен с множество жертви, но пък придобитите документи и знания се изплащат многократно в професионален, че и личен план.

Тази цел е вече задраскана – напред към следващата!

One Reply to "Магистър по финансов мениджмънт"

bigmason  on June 27, 2013

Здравей,
мога ли да те помоля да ми дадеш темите за държавния изпит по финансов мениджмънт, срещу съответното заплащане, разбира се?
Благодаря предварително.
Ако имаш интерес, моля да ми пишеш на имейла или във Фейсбук на http://www.facebook.com/mladen.indjebazov
Отново БЛАГОДАРЯ!