1 седмица на себеопознаване

Написано на December 9, 2012, в категории: За мен.

След като си взех последния изпит в университета, изминалата седмица прекарах в … четене. Само че този път темата бе друга – самоопознаване и позитивно мислене.
Прочетох книгата на Джон Кехоу – “Подсъзнанието може всичко”, разни статии на тема психология и естествено правих упражненията – медитация, визуализация и утвърждаване (affirmation на английски).
Не мога да кажа, че има кой знае какви резултати, но поне начинът ми на мислене е друг – вече съм по-малко изнервен по време на работа, а и след това.
През изминалата седмица чатих и с разни непознати преди това хора, които ми отговориха на въпросите и леко промениха светогледа ми. Все още си оставам човек на логиката, но малко повече започвам да вярвам в метафизиката и нещата, които преди бих определил като загуба на време или четива за безделници (известни още като хороскопи).
Предвид следващата ми цел, трябва да стана по-социален и да харесам себе си, за да се “рекламирам” по-успешно. През тази седмица обмислях 2 идеи, за които все още не съм взел окончателно решение, но вероятно и до тях ще стигна, а и не е нещо кой знае какво – сини лещи, черно-зелена коса и разни други по-малко фрапантни промени на външния вид.
Най-големият проблем в момента е времето – счупи ми се един зъб преди 2 седмици и още не съм отишъл да ми го направят, защото знам какво ще стане – ще ми кажат да го снимам и после евентуално пълнене на корени и тн. или, в по-лошия вариант (с повече разкарване) – ще ми сложат коронка, а това са поне 2 седмици разкарване и тръгване по-рано от работа…

И така, социалният експеримент продължава. Да видим какво ще стане – ще завърша в стая с меки стени, ще избягам някъде в гората без ток и вода, но на спокойствие и далеч от стреса (най-малко вероятният вариант предвид това, че ненавиждам неасфалтираната природа) или ще постигна и тази си цел и ще стана по-добър, позитивен и социален програмист (доколкото е възможно) рџ™‚

Leave a Comment