Рожден ден 2013 и седмицата след него

Написано на March 10, 2013, в категории: За мен.

След като реших, че тази година ще си празнувам РД-то, поканих хората и запазих заведение. Първоначално имах план да започнем да празнуваме от 20 часа, но едно момиче, което държах да присъства, трябваше да си хване влака в 20:30, та предпочетох да изместя рождения си ден.
Самото празнуване протече стандартно като всяка година, когато съм си празнувал РД-то – с хора на маса рџ™‚
След това малка групичка отидохме в “Приятели” и след едно питие се прибрахме по къщите си.
Тази седмица в понеделник отидох да се подпиша на дипломата си и много се чудя дали да не си я взема утре, но ще присъствам на тържеството, макар да не познавам много хора от текущия си курс.
Във вторник вечерта бях да си харесам телевизор, защото в сряда имах уговорка да ми прекарат интернет и телевизия. Имах кратки премеждия с нелюбезни консултанти в “Зора”, но вече съм им свикнал – просто им казвам, че всеки има право на мнение и ги подминавам. Ако искат да си говорят глупости, кой съм аз, че да им преча…
В крайна сметка си купих телевизор и микровълнова фурна от “Технополис”. Беше на промоция за малко над 100 лева, а марката е читава (имахме такава вкъщи, която изкара 10 години).
В сряда стандартно имах разговор на работата, но после отидох да подпиша договора за интернет, кабелна и телефон (още не съм си купил апарат). Момчетата се справиха доста бързо и чисто. Направиха 2 дупчици наистина, но няколко пъти ме предупредиха, че ще има прах и ще падне мазилка.
Четвъртък и петък бяха нормални дни напоследък – вечер си говоря с няколко души на различни и по-философски теми.
В събота имах цел да си харесам секция за хола. Успях да го направя от втория магазин (този път тръгнахме в обратен ред, защото обикновено си харесвам нещата от последния, но тук не беше така). Във втория харесах 2 модела секции, но там имат едно тъпо правило – ако платиш с карта над 200 лева, доставката не може да ти е в текущия ден. Не знам що за глупост е, но те губят – мислех да си купя и маса за 250 лева от тях, но не стана в онзи ден, а сега просто ще огледам алтернативи. Поне секция успях да си купя, след като изтеглих пари от банкомат, за да им платя.
Секцията дойде в същия ден и за щастие бяха само 9 кашона, които успяхме да качим в апартамента сравнително лесно.
След пренасянето на секция бяхме за подарък на майка, а после се срещнах с въпросното момиче от РД-то ми и прекарахме около 2 часа заедно.
След това отидох в “Даяна”, където бяха сестра ми и нейна колежка, а след заведението се прибрахме пеш.
В неделя сутринта отидох до “Баумакс” да си купя бормашина, защото бях планирал да сглобя секцията си, а за там имах ваучер за подарък от колегите, та можех да си купя по-скъпа бормашина, без да се бъркам толкова дълбоко, че напоследък все съм в ликвидна криза…
Та харесах си машината, купих си разни други глупости за апартамента и после отидохме в “Кауфланд”, където звънна вуйчо ми и каза, че няма против да помогне с нещата, които трябва да се правят в апартамента -редене на паркет, сглобяване на секция, поставяне на первази…
Горкият работи до 20 часа, но определено ефектът беше налице – вече имам хол с диван, поставен на мястото му рџ™‚ . Спалня, диван и интернет за момента са достатъчни условия, за да мога да се преместя този вторник.
Пък кой ти мисли за маси, печки и хладилници рџ™‚