3 седмици в новото жилище и поредно дипломиране

Написано на April 13, 2013, в категории: За мен.

На 12-ти март с колегите се бяхме разбрали да отидем да караме картинг, но беше прекапало и не ни пуснаха. За сметка на това отидохме на кръчма в “Хепи”. Където си поговорихме кой какво е правил напоследък (нали аз бях скаран над 2 години с тях, та всяка информация ми беше нова).
След “Хепи” минах през вкъщи, взех си най-ценното – каната за чай, насипните чайове, малко дрехи и тоалетни принадлежности и се отправих към новото ми вкъщи.
По онова време имах телевизор на един шкаф и диван. Първата седмица дори нямах маса, на която да ям, но пък чувството да си самостоятелен ми допадна особено.
Понеже понеделник, сряда и петък ходя на фитнес, в четвъртък с майка ми правехме разни дребни неща – като да сложим первази или да почистим из апартамента.
А вечер се занимавах със сглобяването на секцията. Научих бая нови неща покрай нея – какво е евроболт, какво е ексцентрик, дибла и тн…
Забелязах и нещо странно – използвам дясната си ръка за по-тежката физическа работа, а принципно съм левичар…
В събота, след като секцията беше почти сглобена (с помощта на майка и вуйчо), купихме и маса за хола.И тук се справихме с общи усилия (в неделя) – можех и сам предполагам, ама съм много нервен и при първото закривяване съм готов да захвърля винтоверта през 5-тия етаж…
В неделя вуйчо закрепи секцията за стената, но си беше истинско приключение. Чудя се как не ни изхвърлиха съседите…
Следващият вторник успяхме да покараме картинг вече както си трябва и после отидохме в “Тони 2000”, където си говорехме до късно няколкото колеги, които останахме.
В събота обикалях магазините както обикновено, за да си купя духалка, безжичен телефон, прахосмукачка и парти-грил.
В неделя дойде вуйчо и сложи паркета в останалата част от апартамента. Аз помагах само на хартия – като наблюдател от ООН.
Следващата седмица в петък бяхме на кръчма с колегите, а после отидох на караоке със Стилър, където се видях с бив�?а колежка от текущата фирма и съученичка на сестра ми.
В събота обикалях, за да гледам за полилеи за хола, кухнята и коридора, но за хола не успях да избера.
Допълнително си купих керамичен котлон (да мога да си правя макарони) и хладилник, който дойде в понеделник и пак със задружни усилия беше монтиран.
В неделя вуйчо ми сложи полилеите и изряза едни кръгли дупки покрай тръбите за парно. Сега остава да се фугират и всичко трябва да е точно откъм подова настилка. Още не съм си сложил прагчетата навсякъде, но просто нямам нервите да го направя – адски досадно е да режеш с макетно ножче ПВЦ перваз…

Тази седмица във вторник се разболях и си взех отпуск. Не ми се занимаваше с личната ми лекарка, която щеше да ме кара да чакам, после сестрата щеше да ме ползва за поддръжка поне 1 седмица и всичко това заради заветния болничен лист… Предпочетох да си пусна отпуска. И без това имам 24 дни от тази година и още поне 4-5 от миналата…
Та в сряда, четвъртък и петък си стоях вкъщи, чатейки си с едно момиче от София, с което напоследък прекарвам бая време онлайн. Мъжът й леко ми се сърди, но го уверявам, че няма нищо между нас. Колко ми вярва – не знам…
В петък следобед отидох да се подстрижа, защото в събота ми беше поредното дипломиране.
Нямах желание за него, но все пак не трябваше да изглеждам зле.
В събота отидохме аз, майка ми, сестра ми и една съседка, която прояви желание. Взех си тогата, снимах се с 4-5 колеги, взех си дипломата един час по-късно (за щастие церемонията беше без песни и танци), снимах се с диплома и толкова. Един ден от живота ми. Дори не беше нещо кой знае какво. Може би фактът, че това е трето дипломиране за последните 4 години оказа влияние.
И така, с това вече официално точката на формалното ми образование е сложена. Докторската степен не ми е била цел никога.
Предпочитам да заложа на неформално образование като курса ми “Know thyself” в coursera.com или този по китайски, който бе�?е планиран за средата на март, но ще е в средата на май евентуално, след като завърша курса си по опознаване на себе си.
И така, живея си, ходя на фитнес, разболявам се чат-пат, но всичко е точно при мен рџ™‚